ΣΠΟΡ

Champions League: Εκτός Ευρώπης η Μίλαν - Όλα τα γκολ και τα highlights της τελευταίας αγωνιστικής

Champions League: Εκτός Ευρώπης η Μίλαν - Όλα τα γκολ και τα highlights της τελευταίας αγωνιστικής
Η Μίλαν έμεινε τέταρτη στον δεύτερο όμιλο

Η Λίβερπουλ νίκησε μέσα στο Μιλάνο τους «ροσονέρι» και η Ατλέτικο την Πόρτο εκτός έδρας, με αποτέλεσμα η ιταλική ομάδα να μείνει εκτός Ευρώπης. Πρωτιά για τη Ρεάλ Μαδρίτης, πάρτι για Ντόρτμουντ και Άγιαξ.

Καμία διάθεση για χάρες προς τη Μίλαν δεν είχε η Λίβερπουλ, η οποία παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ έκανε ανατροπή μέσα στο Μιλάνο, νίκησε 2-1 και πέρασε ως πρώτη από τον όμιλο, αφήνοντας παράλληλα τους «ροσονέρι» εκτός Ευρώπης, στην αναμέτρηση με το περισσότερο ενδιαφέρον σε αυτό το πρώτο μέρος της τελευταίας αγωνιστικής του Champions League.

Η Μίλαν έμεινε τέταρτη στον δεύτερο όμιλο, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις και να περιοριστεί πλέον μόνο στις εγχώριες ως το τέλος της σεζόν.

Η εξέλιξη αυτή ευνόησε ως έναν βαθμό την Πόρτο, η οποία παρά τη βαριά ήττα (1-3) από την Ατλέτικο εντός έδρας, τουλάχιστον θα συνεχίσει στο Europa League. Οι «ροχιμπλάνκος» έκαναν... παρέλαση στο «Ντραγκάο» κι ακολουθούν τη Λίβερπουλ στους «16» του Champions League.

Στον πρώτο όμιλο, και σε αναμετρήσεις που έγιναν νωρίτερα, τα πράγματα δεν διαφοροποίηθηκαν αρκετά. Η Παρί Σεν Ζερμέν διέλυσε 4-1 την Μπριζ και πέρασε ως δεύτερη από τον όμιλο.

Στην κορυφή τερμάτισε η Μάντσεστερ Σίτι, παρά την ήττα 2-1 στην έδρα της Λειψίας. Οι Γερμανοί, ωστόσο, με το τρίποντο, τερμάτισαν στην τρίτη θέση και θα συνεχίσουν στο Europa League, ενώ η Μπριζ έμεινε εκτός Ευρώπης.

Στον τρίτο όμιλο, ο Άγιαξ με το εντυπωσιακό 4-2 επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Ολλανδία, τερμάτισε στην κορυφή έχοντας 18 βαθμούς και το απόλυτο νικών.

Οι Πορτογάλοι, ωστόσο, τερμάτισαν δεύτεροι και προκρίνονται στους «16» του Champions League καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία της Ντόρτμουντ.

Οι Βεστφαλοί διέλυσαν 5-0 τη Μπεσίκτας, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να τους εξασφαλίσει κάτι περισσότερο από την τρίτη θέση και τη συνέχεια στο Europa League. Όσο για την τουρκική ομάδα, τερμάτισε τελυεταία χωρίς βαθμό και με γκολ 3-19...

Τέλος, στον τέταρτο όμιλο, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το ντέρμπι κορυφής επικρατώντας 2-0 της Ίντερ, χάρη σε δυο καταπληκτικά γκολ των Κρόος και Ασένσιο.

Οι Ιταλοί ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, και τον όμιλο στη δεύτερη θέση, συνεχίζοντας μαζί με τη «Βασίλισσα» στη διοργάνωση.

Στην Ουκρανία, η Σαχτάρ έμεινε στο 1-1 με τη Σερίφ Τίρασπολ των Αθανασιάδη και Κολοβού. Η ομάδα από τη Μολδαβία με επτά βαθμούς τερμάτισε στην τρίτη θέση και θα συνεχίσει στο Europa League, ενώ οι Ουκρανοί με μόλις έναν έμειναν στην τελευταία θέση και εκτός Ευρώπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ