ΣΠΟΡ

Υπόθεση Τζόκοβιτς: «Πολιτική καταδίωξη» καταγγέλλει ο Σέρβος πρόεδρος - Το τρολάρισμα της Ryanair

Υπόθεση Τζόκοβιτς: «Πολιτική καταδίωξη» καταγγέλλει ο Σέρβος πρόεδρος - Το τρολάρισμα της Ryanair
Ανεβάζει τους τόνους η Σερβία για την υπόθεση του κορυφαίου τενίστα AP/Bernat Armangue

Στα ύψη παραμένει το «διπλωματικό θερμόμετρο» ανάμεσα στη Σερβία και την Αυστραλία με αφορμή την περιπέτεια του Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος θα παραμείνει υπό «κράτηση» μέχρι το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα Αυστραλίας) οπότε και θα εκδικαστεί η έφεση των δικηγόρων του κατά της απόφασης των αυστραλιανών αρχών να απορρίψουν την αίτησή του για βίζα προκειμένου να λάβει μέρος στο Αυστραλιανό Όπεν

Σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης και αφού είχε μιλήσει δύο φορές με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, έκανε λόγο για «πολιτική καταδίωξη» σε βάρος του διάσημου συμπατριώτη του ζητώντας να μεταφερθεί άμεσα από το ξενοδοχείο φιλοξενίας μεταναστών στο οποίο κρατείται το νο1 του παγκόσμιου τένις.

«Κάναμε ό,τι ακριβώς ζήτησε ο Νόβακ από τη χώρα του και εξακολουθούμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Αυτό που δεν είναι δίκαιο είναι η πολιτική καταδίωξη που επιχειρείται με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας. Είναι ξεκάθαρο το τι έχει συμβεί και δεν πρόκειται να μασήσω τα λόγια μου γιατί δουλειά μου είναι να προστατέψω τους πολίτες της Σερβίας και την αλήθεια» είπε ο Βούτσιτς σύμφωνα με σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σέρβος πρόεδρος κατήγγειλε, μάλιστα, ότι «οι περισσότεροι τενίστες είναι ελεύθεροι με τις ίδιες συνθήκες και ο Νόβακ όχι» προσθέτοντας με νόημα ότι «δεν σας κρύβω ότι αυτού του είδους η πολιτική προβοκάτσια θα συνεχιστεί γιατί δεν μπορούν να τον νικήσουν αλλιώς».

Μετά την ακύρωση της βίζας του από τις αυστραλιανές Αρχές, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα – αν δεν εισακουστεί το αίτημα του προέδρου της Σερβίας – σε ένα ξενοδοχείο το οποίο χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία μεταναστών στη Μελβούρνη.

Η υπόθεση του ανεμβολίαστου τενίστα, ο οποίος πάντως μετά από εξετάσεις μετέβη στη Μελβούρνη προκειμένου να πάρει μέρος στο διάσημο αυστραλιανό τουρνουά προκειμένου να υπερασπιστεί τον τίτλο του έχει προκαλέσει διπλωματικό μπρα -ντε- φερ μεταξύ Αυστραλίας και Σερβίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Σελάκοβιτς κάλεσε την Τετάρτη τον πρέσβη της Αυστραλίας για εξηγήσεις και προκειμένου να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας, ζητώντας να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Την ίδια ώρα ο πατέρας του κορυφαίου τενίστα καλούσε τους συμπατριώτες του να είναι έτοιμοι να κατέβουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

«Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει, τον κρατούν αιχμάλωτο εδώ και πολλές ώρες. Δεν είναι μια μάχη για τον Νόβακ αυτή, είναι μία μάχη για την ελευθερία του κόσμου. Είναι μία μάχη για όλο τον κόσμο. Αν δεν τον απελευθερώσουν μέσα στην επόμενη μισή ώρα, ετοιμαστείτε να κατέβουμε στους δρόμους. Είναι μία μάχη για όλους μας» δήλωσε σε σερβικά ΜΜΕ.

To τρολάρισμα της Ryanair

Με τον δικό της χιουμοριστικό τρόπο πήρε θέση στην υπόθεση η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έγραψε μέσω Twitter: «Άτυχε Νόβακ Τζόκοβιτς, μια πτήση για την πατρίδα;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ