ΣΠΟΡ

Συνεχίζεται το θρίλερ Τζόκοβιτς: Θα δώσει συνέντευξη τύπου - Επεισόδια με Έλληνες οπαδούς του

Συνεχίζεται το θρίλερ Τζόκοβιτς: Θα δώσει συνέντευξη τύπου - Επεισόδια με Έλληνες οπαδούς του
Η διαδήλωση υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη οδήγησε και σε επεισόδια με τους οπαδούς του Σέρβου τενίστα και της αστυνομίας AP Photo

Διαστάσεις... σαπουνόπερας έχει αρχίσει να παίρνει η υπόθεση της παραμονής του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, με την αυστραλιανή κυβέρνηση να διαψεύδει τις φήμες περί νέας σύλληψής του και την οικογένειά του να ανακοινώνει συνέντευξη τύπου με τον Σέρβο τενίστα σε video link, την ώρα που στους δρόμους της Μελβούρνης οπαδοί του, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, πιάνονταν στα χέρια με την αστυνομία

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Μελβούρνης που δικαιώνει τον Τζόκοβιτς και του επιτρέπει την είσοδο στη χώρα, τα σερβικά ΜΜΕ μετέδιδαν νέα τροπή όπου με κυβερνητική παρέμβαση δρομολογείται η σύλληψη και η απέλαση του Σέρβου τενίστα.

Ο αδερφός του Νόβακ Τζόρτζε Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι επίκειται σύλληψη του.

«'Αυπνες νύχτες για όλη την οικογένεια. Περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές, ο Νόβακ έδειξε πόσο επίμονος είναι και πόσο πιστεύει στα ιδανικά του και ότι είναι σπουδαίος άνθρωπος και πάλεψε όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά για όλο τον κόσμο. Από την άλλη πλευρά, έχουμε ένα σύστημα στην Αυστραλία που πήρε μια απόφαση και δεν υπήρχε λόγος για άλλη απόφαση, τώρα όμως έχουμε πληροφορίες ότι προφανώς ο Υπουργός Εσωτερικών είναι πάνω από το δικαστήριο και θέλουν να τον συλλάβουν», δήλωσε ο αδερφός του Νόβακ Τζόκοβιτς στον σερβικό τηλεοπτικό σταθμό TV Prva, και συνέχισε: «Όλα αυτά είναι πολιτική. […] Ο Νόβακ βρίσκεται με τους δικηγόρους του στους χώρους όπου έγινε η δίκη και αυτή τη στιγμή εξετάζει τις επιλογές του. Σήμερα υπέστησαν μια μεγάλη δικαστική ήττα οι αυστραλιανές αρχές και τους είναι δύσκολο να το αντέξουν».

Στη Σερβία, τα συναισθήματα ικανοποίησης, χαράς και δικαίωσης που προκάλεσε σήμερα το πρωί η δικαστική απόφαση τα διαδέχθηκαν γρήγορα συναισθήματα απογοήτευσης, θυμού και αγανάκτησης που αποτυπώνονται μέσα από τις αναρτήσεις των πολιτών στο διαδίκτυο.

Θεωρητικά ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας Αλεξ Χοκ είχε περιθώριο 4 ωρών (έως τις 12:30 ώρα Ελλάδας) για να ακυρώσει την απόφαση του δικαστήριου, ωστόσο το γεγονός ότι δεν άσκησε το συγκεκριμένο δικαίωμα δεν σημαίνει τίποτα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Χοκ εξετάζει όλα τα δεδομένα και θα πάρει την τελική του απόφαση τις επόμενες ώρες για να την ανακοινώσει το πρωί της Τρίτης (ξημερώματα ώρα Ελλάδας).

Κι ενώ η κυβέρνηση της Αυστραλίας διαψεύδει οποιαδήποτε σύλληψη, ο πατέρας του παίκτη είπε στο BBC ότι η οικογένεια αναμένεται να δώσει συνέντευξη τύπου, με παρουσία του τενίστα, μέσω live link.

Η διαδήλωση υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη οδήγησε και σε επεισόδια με τους οπαδούς του Σέρβου τενίστα και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και τα video από την Αυστραλία, Σέρβοι και Έλληνες συνεπλάκησαν με τα όργανα της τάξης, με αποτέλεσμα να υπάρξει και μία σύλληψη από τις αρχές.

Η αστυνομία αναγκάστηκε μάλιστα να ρίξει και σπρέι πιπεριού προς το πλήθος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καταγγελίες για -κατά λάθος- χρήση του ακόμα και σε μικρά παιδιά, ενώ και ένας αστυνομικός εμφανίζεται να αντιμετώπισε πρόβλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ