ΣΠΟΡ

Australian Open: Στους «8» o Στέφανος Τσιτσιπάς με... διπλή ανατροπή

Australian Open: Στους «8» o Στέφανος Τσιτσιπάς με... διπλή ανατροπή
Στους «8» δίνει το ραντεβού με τον επόμενο αντίπαλό του, Γιανίκ Σίνερ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς AP Photo/Tertius Pickard

Επική πρόκριση στους «8» του Australian Open πέτυχε ο Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς σημειώνοντας νίκη με 3-2 σετ.

Σε ένα ματς… θρίλερ διάρκειας 3 ωρών και 23 λεπτών ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και ξεκίνησε με το αριστερό την αναμέτρηση κόντρα στον Τέιλορ Φριτζ κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του εικόνα και να δώσει ραντεβού με τον επόμενο αντίπαλό του, Γιανίκ Σίνερ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μολονότι έχασε το πρώτο σετ με 6-4, βρήκε τις λύσεις και απάντησε με το ίδιο σκορ στο δεύτερο σετ φέρνοντας το ματς στα ίσα. Στη συνέχεια ο Τέιλορ Φριτζ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 6-4 κάνοντας το 2-1 στα σετ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς όμως μειώνοντας τα λάθη κατάφερε και πήρε το τέταρτο σετ με 6-3, οδηγώντας το ματς σε… παράταση και πέμπτο σετ.

Εκεί αν και ο αμερικανός προηγήθηκε με 2-1 γκέιμ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 2-2, με τους δύο τενίστες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι το 4-4, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής με καθαρό μυαλό κατάφερε να το κατακτήσει με 6-4 παίρνοντας επική πρόκριση στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν.

Αυτή ήταν η τρίτη αναμέτρηση ανάμεσα στο Νο 4 της Παγκόσμιας κατάταξης και τον Αμερικανό, Νο 22, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να μετρά δύο νίκες, αμφότερες οι δύο αναμετρήσεις έγιναν το 2019.

Τα σετ 6-4, 4-6, 6-4, 3-6, 4-6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ