ΣΠΟΡ

Κρίστιαν Έρικσεν: «Ολική επαναφορά» για το Δανό ποδοσφαιριστή - «Έκλεισε» στην Μπρέντφορντ

Κρίστιαν Έρικσεν: «Ολική επαναφορά» για το Δανό ποδοσφαιριστή - «Έκλεισε» στην Μπρέντφορντ
Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής προσβλέπει σε μια δυναμική επαναφορά στα ποδοσφαιρικά τερέν και θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του. AP Photo / Wolfgang Rattay (File)

Ο Δανός άσσος του ποδοσφαίρου, Κρίστιαν Έρικσεν, υπέγραψε τη Δευτέρα συμβόλαιο με την ομάδα της Μπρέντφορντ που παίζει στη βρετανική Premier League.

Ο Έρικσεν είχε προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση, όταν τον Ιούνιο του 2021 υπέστη καρδιακή ανακοπή, καταρρέοντας στον αγώνα της Δανίας ενάντια στη Φινλανδία, κατά τη διάρκεια του Euro.

Euro 2020: Η πτώση Έρικσεν που τρόμαξε τον πλανήτη, η ανθρώπινη ασπίδα και ο «ήρωας» Κιάερ

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής προσβλέπει σε μια δυναμική επαναφορά στα ποδοσφαιρικά τερέν και θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του.

Ο πρώην μέσος της Τότεναμ υπεβλήθη σε θεραπεία εμφύτευσης απινιδωτή καρδιοανάταξης, μια μορφή βηματοδότη που στοχεύει στην πρόληψη θανατηφόρου καρδιακής προσβολής μέσω ηλεκτροδίων, για την επαναφορά του ομαλού καρδιακού ρυθμού.

Η Ίντερ, στην οποία ανήκε ο παίκτης όλο αυτό το διάστημα μετά και την περιπέτεια της υγείας του, είχε ανακοινώσει από το Δεκέμβριο ότι θα επιτρεπόταν στον Έρικσεν να μετακομίσει στο εξωτερικό, ώστε να συνεχίσει την ποδοσφαιρική καριέρα του.

Στα τέλη του 2021, ο Έρικσεν είχε ξεκινήσει προπονήσεις με την πρώην ομάδα του, την Όντενσε Μπόλντκλαμπ, στη Δανία, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι η καρδιά του «δεν είναι πλέον εμπόδιο» στις φιλοδοξίες του για επιστροφή στο ποδόσφαιρο και μάλιστα εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα γίνει φέτος στο Κατάρ.

Ο μάνατζερ της Μπρέντφορντ, Τόμας Φρανκ, δήλωσε ικανοποιημένος από την άφιξη του Έρικσεν στη Βρετανία.

«Δεν βλέπω την ώρα να δουλέψω ξανά με τον Κρίστιαν», είπε ο Φρανκ. «Είχαμε μια απίστευτη ευκαιρία ως ομάδα να φέρουμε έναν παγκοσμίου κλάσης παίκτη στην Μπρέντφορντ. Δεν έχει προπονηθεί με ομάδα εδώ και επτά μήνες αλλά έκανε πολλή δουλειά από μόνος του», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είναι σε φόρμα, αλλά θα χρειαστεί να τον φέρουμε στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Θέλω να τον δω να συνεργάζεται με τους υπόλοιπους παίκτες και το προσωπικό, για να επιστρέψει στο ανώτατο επίπεδό του», συνέχισε ο Φράνκ.

Προερχόμενος από τον Άγιαξ το 2013, ο Έρικσεν είχε μαγέψει τους πάντες στην Τότεναμ – με την παρθενική του εμφάνιση στη Βρετανία – σκοράροντας 51 γκολ και κάνοντας 62 ασίστ σε τελικές φάσεις, σε συνολικά 226 εμφανίσεις.

Christian Eriksen joins Brentford as 29-year-old bids to resume playing career after suffering cardiac arrest at Euro 2020, by Jack Bantock, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ