ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1: Ανατροπή με οβίδα του Σάστρε - Φωνάζει το «τριφύλλι» για τη διαιτησία

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1: Ανατροπή με οβίδα του Σάστρε - Φωνάζει το «τριφύλλι» για τη διαιτησία
Ο Παναθηναϊκός για 77' λεπτά ήταν λιοντάρι στην Τούμπα INTIME

Ο «Δικέφαλος» με γκολ του Ίνγκασον και απίθανο σουτ του Σάστρε πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με 2-1. Προηγήθηκε το «τριφύλλι» με γκολάρα του Παλάσιος και φωνάζει για πέναλτι στον Αϊτόρ στο 0-1.

Ο Παναθηναϊκός για 77' λεπτά ήταν λιοντάρι στην Τούμπα. Πήγε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ χωρίς Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, δύο σημαντικές απουσίες. Προηγήθηκε, όμως, στο 6' με γκολάρα του Παλάσιος και στη συνέχεια φώναξε για πέναλτι στον Αϊτόρ, σε φάση που ο Τσιγγάρας έδιωξε αρχικά τη μπάλα, αλλά με τη φόρα που είχε ανέτρεψε τον Ισπανό. Το πέναλτι δεν δόθηκε και στην πορεία το «τριφύλλι» έχασε και Αλεξανδρόπουλο, Λούντκβιστ με τραυματισμό.

Με αποτέλεσμα να μπουν ο Αγιούμπ που είχε να παίξει δέκα μήνες με την πρώτη ομάδα, ο ξεχασμένος Χατζηγιοβάνης κι ο Γκατσίνοβιτς που ακόμα δεν έχει ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ που έχει περισσότερες λύσεις βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Ίνγκασον και στο 88' με απίθανη οβίδα του Σάστρε έφτασε στην ανατροπή με 2-1 και παραμένει στο κυνήγι του Ολυμπιακού.

Σχηματισμοί

Ο ΠΑΟΚ είχε τον Πασχαλάκη στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σάστρε κι αριστερό ο Βιεϊρίνια. Στόπερ οι Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, στα χαφ Τσιγγάρας, Κούρτιτς, δεξιά ο Μουργκ, αριστερά ο Ζίβκοβιτς και ο Αουγκούστο πίσω από τον Τσόλακ.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σάντσες, αριστερό ο Χουάνκαρ και στόπερ οι Βέλεθ, Σένκεφελντ. Στα χαφ οι Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ, αριστερά ο Αϊτόρ, δεξιά ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Γκολάρα ο Παλάσιος

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στην Τούμπα με τη γνωστή συνταγή. Ήταν συμπαγής και πίεσε ψηλά τον ΠΑΟΚ. Τον βραχυκύκλωσε τόσο στον άξονα, όσο και στα άκρα και δεν τον άφησε να κάνει παιχνίδι.

Στο 6’, μάλιστα, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ κι έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Ο Πέρεθ από τον άξονα έδωσε δεξιά στον Παλάσιος, ο οποίος «τσίμπησε» τη μπάλα προ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς κι εντός μεγάλης περιοχής έπιασε έναν «κεραυνό» με το δεξί κι άφησε άγαλμα τον Πασχαλάκη.

Δοκάρι ο ΠΑΟΚ

Στο 16’ αδύναμο σουτ του Αϊτόρ, η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ και στο 25’ είχε δοκάρι ο ΠΑΟΚ. Ο Μουργκ εντός περιοχής έκανε γλυκιά σέντρα, ο Τσόλακ από τα 3 μέτρα πήρε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Έξαλλος ο Παναθηναϊκός για τον μη καταλογισμό πέναλτι

Στο 28’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 0-2. Φάουλ του Λουντκβιστ, κεφαλιά ψαράκι του Σάντσες απέκρουσε ο Πασχαλάκης. Στην εξέλιξη ο Τσιγγάρας έδιωξε καθαρά τη μπάλα, όμως, με τη φόρα που είχε βρήκε το δεξί πόδι του Αϊτόρ και τον ανέτρεψε! Ο Κροάτης Μπέμπεκ κάλεσε τον Τρεϊμάνις στο VAR, αλλά ο Λετονός, αφού είδε τη φάση έδειξε να συνεχιστεί το ματς, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες στο «τριφύλλι».

Ο ΠΑΟΚ μετά το 15’ είχε φτάσει την κατοχή υπέρ του στο 70%, ωστόσο, δεν έβρισκε φάσεις. Στο 35’ σουτ του Κούρτιτς έφυγε πολλά μέτρα άουτ και στο 45’+1’ χάθηκε καλή ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς. Σέντρα του Ζίβκοβιτς, ψαλίδι του Τσόλακ στην καρδιά της άμυνας έφυγε άουτ.

Πίεσε ο ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος» πίεσε από το πρώτο λεπτό του δεύτερου μέρους και σ’ αυτό βοήθησε η είσοδος του Μπίσεσβαρ. Στο 49’ σουτ του Αουγκούστο κατέληξε στα χέρια του Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός κρατούσε καλά στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα στην τελική πάσα και η επόμενη φάση χάθηκε στο 59’. Γύρισμα του Αουγκούστο από αριστερά, δεξί σουτ του Μπίσεσβαρ από το ύψος του πέναλτι έφυγε ψηλά άουτ.

Ο Λουτσέσκου στο 64’ έριξε στη μάχη Άκπομ, Μιτρίτσα, Σίντκλεϊ. Ο Ρουμάνος εξτρέμ πήγε αριστερά, δεξιά ο Ζίβκοβιτς, ενώ ο Αουγκούστο γύρισε δίπλα στον Κούρτιτς κι ο Μπίσεσβαρ έπαιξε δεκάρι.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τη σειρά του μετά τον τραυματισμό του Αλεξανδρόπουλου, έριξε στη μάχη τον Αγιούμπ (!!!) και τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος έκανε ντεμπούτο. Ο Μαροκινός, παράλληλα, είχε να παίξει με την πρώτη ομάδα από τις 21/4/21 και το εκτός έδρας ντέρμπι των πλέι οφ με την ΑΕΚ!

Ο Παλάσιος, λοιπόν, πήγε στην κορυφή, οι Βιτάλ, Αϊτόρ στα άκρα και ο Γκατσίνοβιτς με τον Αγιούμπ έπαιξαν εσωτερικοί μέσοι. Ο Παναθηναϊκός είχε θαυμάσια αμυντική λειτουργία και περιόρισε κάθε ατού του ΠΑΟΚ. Στον αντίποδα, όμως, οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να κάνουν μία σωστή αντεπίθεση και να τελειώσουν το ματς. Ο Παναθηναϊκός δεν κρατούσε μπάλα κι όλοι οι επιθετικοί με πρώτο τον Βιτάλ, ήταν εξαφανισμένοι. Όλα αυτά μέχρι το 77’…

Ισοφάρισε ο Ίνγκασον

Ο ΠΑΟΚ έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες και πίεζε όσο μπορούσε τον Παναθηναϊκό. Τελικά στο 77’ βρήκε το 1-1 με έναν αμυντικό, τον Ίνγκασον, ο οποίος ήταν ψηλά σε στατική φάση. Σε φάση διαρκείας, η μπάλα τελικά έφτασε αριστερά στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος γύρισε στη μικρή περιοχή, οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν απομάκρυναν και ο Ίνγκασον με πλασέ από κοντά ισοφάρισε.

Ο Γιοβάνοβιτς πέρασε Καρλίτος και Χατζηγιοβάνη, ενώ ο ΠΑΟΚ πίεσε για το 2-1. Κέρδισε κόρνερ, όμως, δεν μπορούσε να βρει το δεύτερο γκολ. Στο 85’ ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε και μπλόκαρε ο Μπρινιόλι.

Οβίδα Σάστρε και 2-1

Και φτάσαμε στο 88'. Ο Σβαμπ εκτός περιοχής έδωσε στον Σάστρε, αυτός είχε χώρο κι από τα 30 σχεδόν μέτρα εξαπέλυσε δυνατό σουτ με το δεξί. Η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, έσκασε μέσα από τη γραμμή και έγινε το 2-1. Στα λεπτά που απέμεναν ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε το 2-2.

Στο 95', μάλιστα, ο Τρεϊμάνις έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάντσες στον Μιτρίτσα, όμως, ο Αργεντινός βρήκε μπάλα,. ο Κροάτης Μπέμπεκ κάλεσε τον Λετονό στο VAR κι αυτός ακύρωσε το πέναλτι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Βιεϊρίνια (64’ Σίντκλεϊ), Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας (64’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς (82’ Σβαμπ), Μουργκ (46’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Τσόλακ (64’ Άκπομ).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (68’ λ.τρ. Αγιούμπ), Λούντκβιστ (41’ λ.τρ. Βιτάλ), Αϊτόρ (80’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (80’ Καρλίτος), Ιωαννίδης (68’ Γκατσίνοβιτς).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ