ΣΠΟΡ

Ενές Καντέρ: Θέλει να συναντήσει τον Μητσοτάκη για το προσφυγικό και να παίξει στην Ελλάδα

Ενές Καντέρ: Θέλει να συναντήσει τον Μητσοτάκη για το προσφυγικό και να παίξει στην Ελλάδα
Καντέρ: «Σκοπεύω να επισκεφτώ την Ελλάδα με την ελπίδα να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό, σχετικά με τις επαναπροωθήσεις των Τούρκων προσφύγων» AP Photo/Nick Wass

Την επιθυμία του να έρθει στην Ελλάδα και να συναντήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το προσφυγικό έκανε γνωστή ο Τούρκος star του NBA Ενές Καντέρ.

Σε δήλωσή του στο Open ο Τούρκος μπασκετμπολίστας και σφοδρός επικριτής του προέδρου Ερντογάν είπε πως θα ήθελε να αγωνιστεί στην Ελλάδα, τώρα που έμεινε ελεύθερος από τους Χιούστον Ρόκετς, στους οποίους δεν πρόλαβε να αγωνιστεί μετά την ανταλλαγή με τους Σέλτικς.

Στην γραπτή του δήλωση ο Καντέρ σημειώνει:

«Τώρα που έχω το αμερικανικό διαβατήριο μου σκοπεύω να επισκεφτώ την Ελλάδα με την ελπίδα να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό, σχετικά με τις επαναπροωθήσεις των Τούρκων προσφύγων».

Σύμφωνα με το Open, ο μπασκετμπολίστας σημείωσε ότι κινεί διαδικασίες και μιλά με ανθρώπους στην Αμερική που γνωρίζουν τον πρωθυπουργό για να γίνει αυτή η συνάντηση.

«Ανάλογα με το πώς θα πάει η κουβέντα μας αυτή θα του μιλήσω και για το ενδεχόμενο να αγωνιστώ επαγγελματικά στην Ελλάδα», αναφέρει στη γραπτή του δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καντέρ παραμένει εξόριστος από τη χώρα του στις ΗΠΑ, καθώς είχε κατηγορηθεί από το καθεστώς Ερντογάν ως οπαδός και συνεργάτης των γκιουλενιστών.

Παλαιότερα, ο ίδιος είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην ομάδα του Παναθηναϊκού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ