ΣΠΟΡ

Η FIFA «αποσύρει» τις κατηγορίες για διαφθορά του Μισέλ Πλατινί σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο

Η FIFA «αποσύρει» τις κατηγορίες για διαφθορά του Μισέλ Πλατινί σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο
Reuters / Arnd Wiegmann Files

Λίγα 24ωρα πριν την συζήτηση της έφεσης του Μισέλ Πλατινί στο CAS για την τιμωρία του από την FIFA, ο Ιταλικός Τύπος υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Ηθικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αποσύρει μέρος των κατηγοριών και ουσιαστικά αθωώνει τον πρώην πρόεδρο της UEFA

Όπως μεταδίδουν από το μεσημέρι της Μ. Τρίτης τα ιταλικά ΜΜΕ, οι κατηγορίες διαφθοράς και πλαστογραφίας για την αμοιβή που εισέπραξε ο Γάλλος παράγοντας δεν ισχύουν και τις αποσύρει.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η είδηση τότε ο 8ετής αποκλεισμός που έχει αρχικά επιβληθεί στον Μισέλ Παλτινί μπορεί να εκπέσει ή να μειωθεί καθώς οι μόνες κατηγορίες που θα απομένουν είναι αυτές της «σύγκρουσης συμφερόντων και απιστίας», σαφώς ηπιότερες.

Από το πρωί ο Μισέλ Πλατινί είχε γνωστοποιήσει ότι στο δικαστήριο θα κατέθετε και ο ίδιος ο Σεπ Μπλάτερ υπέρ του, σαφέστατα όμως η απόσυρση μέρους των κατηγοριών από την Επιτροπή Ηθικής της FIFA ενισχύει την υπερασπιστική γραμμή του Πλατινί.

Αναμένεται τώρα η επίσημη τοποθέτηση της FIFA σχετικά με την είδηση, που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση της διαφθοράς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε σχετικά

Σκάνδαλο FIFA: Οκτώ χρόνια αποκλεισμού σε Μπλάτερ και Πλατινί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ