ΣΠΟΡ

Miami Open: Αγχώθηκε, αλλά προκρίθηκε ο Τσιτσιπάς

Miami Open: Αγχώθηκε, αλλά προκρίθηκε ο Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Το «παρών» στον τρίτο γύρο του Miami Open θα δώσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του 2-1 σετ επί του Τζέι Τζέι Γουλφ.

Ο Έλληνας τενίστας δυσκολεύτηκε σε μεγάλο βαθμό από τον Αμερικάνο, τον οποίο είχε νικήσει εύκολα στο Ακαπούλκο πριν από μερικές εβδομάδες. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη επί του Νο.167 της παγκόσμιας κατάταξης με 6-4, 6-7(5), 6-1 και τη Δευτέρα (28/03) θα αντιμετωπίσει τον Άλεξ Ντε Μινόρ.

Στο 1ο σετ, στο κρισιμότερο γκέιμ, η διαφορά ποιότητας και εμπειρίας του Τσιτσιπά είχε κάνει τη διαφορά. Ο Έλληνας τενίστας είχε το break point, το αξιοποίησε για το υπέρ του 6-4.

Στο 2ο σετ, πάντως ο Τζον Τζέφρι Γουλφ παίζοντας έξυπνα είχε καταφέρει να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Στο τάι μπρέικ, η εκκίνηση του Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν καλύτερη, στην πορεία όμως ο Τσιτσιπάς έκανε αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον Τζέι Τζέι Γουλφ να πάρει το σετ με 7-5 στο τάι μπρέικ και να ισοφαρίσει σε 1-1 με 6-7.

Στο 3ο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αξιοποίησε τα λάθη του 23χρονου αντιπάλου του και με το γνωστό πείσμα που τον διακατέχει «καθάρισε» την υπόθεση νίκη. Παρέμεινε δηλαδή ψύχραιμος μετά την απώλεια του tie-break, βρήκε τις λύσεις που έψαχνε και ξέφυγε από τα... δόντια του αντιπάλου του. Μάλιστα, ο Αμερικανός δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του σε ούτε ένα από τα τέσσερα service games του στο 3ο σετ και ο Τσιτσιπάς, αφού προηγήθηκε με 4-1 games το πήρε, μαζί με τη νίκη με 6-1.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μέτρησε 6/8 break point ευκαιρίες, δεχόμενος δυο breaks (2/2 break points ο Γουλφ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ