ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Όμιλος «φωτιά» με Ισπανία και Γερμανία - Όλα τα γκρουπ της διοργάνωσης

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Όμιλος «φωτιά» με Ισπανία και Γερμανία - Όλα τα γκρουπ της διοργάνωσης
«Κέφια» είχε η κληρωτίδα των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ τον ερχόμενο Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2022 AP/Darko Bandic

«Κέφια» είχε η κληρωτίδα των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ τον ερχόμενο Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2022.

Tους αντιπάλους τους στους ομίλους της τελικής φάσης του έμαθαν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην διοργάνωση, μετά την κλήρωση που διεξήχθει στην Ντόχα. Μάλιστα στο εναρκτήριο παιχνίδι στις 21 Νοεμβρίου το Κατάρ θα υποδεχθεί το Εκουαδόρ.

Δύο παγκόσμιες πρωταθλήτριες, Ισπανία (2010) και Γερμανία (1954, 1974, 1990, 2014), στον ίδιο όμιλο (5ο), η φιναλίστ του 2018 , Κροατία, μαζί (στον 5ο όμιλο) με το Βέλγιο, που έφτασε στα ημιτελικά στη Ρωσία και η τελευταία παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία με την Δανία του Κρίστιαν Έρικσεν... συνθέτουν τρεις από τους πέντε ομίλους με δύο ευρωπαικές ομάδες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνύπαρξη Αγγλίας, ΗΠΑ και Ιράν στον 2ο όμιλο, ενώ η πρεμιέρα (21/11) του Μουντιάλ θα παρουσιάσει τον αγώνα του Κατάρ με τον Ισημερινό.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα γίνει γνωστό αύριο (2/4), αφού από σήμερα δεν είναι δυνατό να γίνει γνωστό ακριβώς ποια ημέρα και ώρα θα διεξαχθεί ο καθένας από τους αγώνες.

Οι ημερομηνίες του Μουντιάλ

Φάση ομίλων: 21 Νοεμβρίου-2 Δεκεμβρίου
Φάση «16»: 3-6 Δεκεμβρίου
Προημιτελικά: 9 και 10 Δεκεμβρίου
Ημιτελικά: 13 και 14 Δεκεμβρίου
Αγώνας 3ης θέσης: 17 Δεκεμβρίου
Τελικός: 18 Δεκεμβρίου

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος Όμιλος: Κατάρ, Ολλανδία, Σενεγάλη, Εκουαδόρ,
2ος Όμιλος: Αγγλία, ΗΠΑ, Ιράν, Σκωτία/Ουαλία/Ουκρανία
3ος Όμιλος: Αργεντινή, Μεξικό, Πολωνία, Σαουδική Αραβία
4ος Όμιλος: Γαλλία, Δανία, Τυνησία, Περού/ΗΑΕ/Αυστραλία
5ος Όμιλος: Ισπανία, Γερμανία, Ιαπωνία, Κόστα Ρίκα/Νέα Ζηλανδία
6ος Όμιλος: Βέλγιο, Κροατία, Μαρόκο, Καναδάς.
7ος Όμιλος: Βραζιλία, Ελβετία, Σερβία, Καμερούν
8ος Όμιλος: Πορτογαλία, Ουρουγουάη, Κορέα, Γκάνα

Το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης

Το Hayya Hayya (Better Together/καλύτερα μαζί), είναι το επίσημο τραγούδι του Παγκόσμιου Κυπέλλου, με πρωταγωνβιστές, τον ποπ τραγουδιστή από την Αριζόνα, Τερινιντάντ Καρντόνα, τον Αφρικανό καλλιτέχνη, Νταβίντο και την Άϊσα, μία δημοφιλή καλλιτέχνιδα από το Κατάρ.

Παρουσιάστηκε σήμερα στην διάρκεια της τελετής κλήρωσης των ομίλων της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2022.

«Ενώνονται φωνές από την Αμερική, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, αυτό το τραγούδι συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο η μουσική – και το ποδόσφαιρο – μπορούν να ενώσουν τον κόσμο», δήλωσε ο εμπορικός διευθυντής της FIFA, Κέι Μαντάτι.

«Βασιζόμενο σε επιρροές R&B και reggae, το τραγούδι αποτελεί την επιτομή του ενθουσιασμού ενός φεστιβάλ ποδοσφαίρου που θα φωτίσει τον κόσμο αργότερα φέτος», ανέφερε η FIFA στην ιστοσελίδα της. Το τραγούδι είναι το πρώτο σε μια λίστα τραγουδιών που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Είναι η πρώτη φορά που το «soundtrack» του τουρνουά θα περιλαμβάνει μια συλλογή πολλών τραγουδιών, με διεθνείς καλλιτέχνες να παρουσιάζουν διάφορα μουσικά είδη που καλύπτουν τον κόσμο, δίνοντας τον τόνο για μια πραγματικά παγκόσμια γιορτή.

Αποκαλύφθηκε η μασκότ της κορυφαίας διοργάνωσης

Κατάρ και FIFA αποκάλυψαν τη La'eeb, Μασκότ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022. Ο La'eeb είναι μια αραβική λέξη που σημαίνει εξαιρετικά ικανός παίκτης. Ενθαρρύνει όλους να πιστεύουν στον εαυτό τους και προορισμός του είναι να φέρει τη χαρά του ποδοσφαίρου σε όλους.

Ο περιπετειώδης, χαρούμενος και ιδιαίτερος La'eeb αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της τελικής κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Ντόχα.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψουμε τη La'eeb ως την επίσημη μασκότ για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA στη Μέση Ανατολή και στον αραβικό κόσμο. Ενθαρρύνουμε όλους να φανταστούν πώς μοιάζει. Είμαστε σίγουροι ότι οι φίλαθλοι παντού θα λατρέψουν αυτόν τον διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα.

Ο La'eeb θα παίξει ζωτικό ρόλο καθώς εμπλέκουμε μικρούς και μεγάλους φιλάθλους στην εμπειρία του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA του Κατάρ», είπε ο Χαλίντ Αλί Αλ Μαουλαουί.

«Ο θαρραλέος La'eeb έχει παρακολουθήσει κάθε προηγούμενο Μουντιάλ και έχει συμβάλει σε μερικές από τις πιο διάσημες στιγμές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εμβληματικών γκολ.

Ο La'eeb θα είναι γνωστός για το νεανικό του πνεύμα, σκορπίζοντας χαρά και αυτοπεποίθηση όπου κι αν πάει. Ο La'eeb προέρχεται από έναν παράλληλο κόσμο όπου ζουν οι μασκότ των τουρνουά. Είναι ένας κόσμος όπου οι ιδέες και η δημιουργικότητα αποτελούν τη βάση χαρακτήρων που ζουν στο μυαλό όλων.

Ο La'eeb θα είναι παντού, καλωσορίζοντας τον κόσμο, εμπνέοντας τους νεαρούς θαυμαστές και επευφημώντας τη δράση κατά τη διάρκεια του τουρνουά, που θα διεξαχθεί από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά η FIFA στην επίσημη ιστοσελίδα της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ