ΣΠΟΡ

Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης 5-1: Ασταμάτητοι Νικαιώτες τον έσπρωξαν στον γκρεμό (vids)

Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης 5-1: Ασταμάτητοι Νικαιώτες τον έσπρωξαν στον γκρεμό (vids)
INTIME

Νικαιώτες συνέτριψαν 5-1 την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και την έσπρωξαν στην Super League 2.

Ο Ιωνικός ήταν αδιάφορος. Ο Απόλλων Σμύρνης καιγόταν. Οι φήμες, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις έδιναν κι έπαιρναν, ειδικά όταν στο στοίχημα η απόδοση της νίκης των φιλοξενούμενων έπεφτε συνεχώς. Οι Νικαιώτες, όμως, ήταν ασταμάτητοι.

Έπαιξαν για την ιστορία τους κι όχι απλά νίκησαν τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά τον συνέτριψαν με 5-1, ενώ στην κανονική διάρκεια τον είχαν νικήσει 4-0. Ο Κιάκος σε εκείνο το ματς πέτυχε δύο γκολ, έβαλε άλλα δύο σήμερα. Τέσσερα γκολ φέτος, όλα κόντρα στον Απόλλωνα! Από ένα πέτυχαν και οι Άοσμαν (ωραίο ως συνήθως), Καμπράλ, ενώ σημείωσε αυτογκόλ κι ο Κάστρο.

Ο Απόλλων είδε την ίδια στιγμή τη Λαμία να φεύγει νικήτρια από την Τρίπολη και τη διαφορά να φεύγει στο +4. Την επόμενη εβδομάδα οι δύο ομάδες παίζουν στη Ριζούπολη και δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, ο Απόλλων θέλει νίκη. Με «Χ» λέει αντίο.

Σχηματισμοί

Ο Ιωνικός παρατάχθηκε με 3-5-2.

Στο τέρμα ο Χουτεσιώτης, τριάδα στην άμυνα ήταν οι Τσιριγώτης, Ρομαό, Σάντσες, ο Κιάκος αριστερός μπακ-χαφ, ο Βαλεριάνος δεξί μπακ χαφ, οι Ντάλσιο, Κάνιας στα χαφ, ο Άοσμαν δεκάρι και στην επίθεση οι Λένις, Μάντζης.

Ο Απόλλων είχε τον Σορτσάν στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Ντεντάκης, αριστερό ο Βιτλής και στόπερ οι Ρόνγκε, Ντομίνγκες. Στα χαφ οι Κάστρο, Σλίβκα, Φατιόν, σ’ ελεύθερο ρόλο ο Μαρτίνες και οι Ντάουντα, Ιωαννίδης επιθετικό δίδυμο.

Εκτελεστής ο Κιάκος

Ο Απόλλων Σμύρνης είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Στο 10’ ο Μαρτίνες μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Τσιριγώτης τον σταμάτησε.

Στο 16’ ο Λένις έκανε τη σέντρα, ο Μάντζης την προβολή, αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε.

Στο 26’ έγινε το 1-0. Ο Λένις ταλαιπώρησε τον Βιτλή, έβγαλε τη σέντρα και ο Κιάκος με κεφαλιά νίκησε στον αέρα τον Ντεντάκη και με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Στο 38’ σουτ του Ντομίνγκες μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης και στο 39’ έγινε το 2-0. Ο Ντάλσιο από αριστερά, γύρισε τη μπάλα στον Κιάκο, ο οποίος με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο 41’ δυνατό σουτ του Ντεντάκη, απέκρουσε ο Χουτεσιώτης και στο 45’ μακρινό σουτ του Μαρτίνες ήταν άστοχο.

Μείωσε ο Απόλλων

Οι φιλοξενούμενοι με την είσοδο του Τσιλούλη έγιναν πιο επιθετικοί. Στο 48’ ο τελευταίος απείλησε με σε σέντρα του Σλίβκα. Η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι κι απομάκρυνε ο Τσιριγώτης στη συνέχεια στη γραμμή το σουτ του Ντάουντα. Στο επόμενο λεπτό, σε κόρνερ του Μαρτίνες, ο Ιωαννίδης με κεφαλιά πέτυχε το 2-1.

Γκολ ο Άοσμαν

Στο 61’, όμως, έγινε το 3-1. Ο Βαλεριάνος έκανε κακή πάσα στον Άοσμαν, αυτός όμως με τρομερό τάκλιν πήρε τη μπάλα από τον Φατιόν και με δεξί σουτ εκτέλεσε για το 3-1.

Στο 66’ ο Σλίβκα νικήθηκε από τον Χουτεσιώτη σε τετ-α-τετ και ο γκολκίπερ του Ιωνικού απέκρουσε και την προσπάθεια του Ιωαννίδη στο 72’.

Στο 73’ κεφαλιά του Σλίβκα έφυγε άουτ και στο 82’ ο Χουτεσιώτης έκανε νέα σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Φατιόν.

Στο 87' ο Ρόγκνε έκανε λάθος, ο Μάντζης γύρισε και Κάστρο πέτυχε αυτογκόλ για το 4-1.

Στο 92' ο Λένις βγήκε στην αντεπίθεση και έδωσε ασίστ στον Καμπράλ για το 5-1!

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Τσιριγώτης (90' Πογκοσιάν), Βαλεριάνος, Σάντσες, Ρομαό, Κιάκος (84' Βαφέας), Κάνιας, Λένις, Ντάλσιο (71’ Γκοτσούλιας), Άοσμαν (84’ Πλατέλλας), Μάντζης (90' Καμπράλ).

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Σόρτσαν, Ντεντάκης (46’ Μπαξεβανίδης), Βιτλής (46’ Τσιλούλης), Ρόγκνε, Ντομίνγκες, Κάστρο, Σλίβκα, Φατιόν (86' Λισγάρας), Μαρτίνες (77’ Τσίμπσαχ), Ντάουντα (62’ Εμπακόγκου), Ιωαννίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ