ΣΠΟΡ

Πλησιάζει την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός και το 47ο ο Ολυμπιακός, 5η η ΑΕΚ - Η βαθμολογία

Πλησιάζει την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός και το 47ο ο Ολυμπιακός, 5η η ΑΕΚ - Η βαθμολογία
ΙΝΤΙΜΕ

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του επί του Άρη απέκτησε προβάδισμα για την έξοδο στην Ευρώπη. Μία νίκη, ουσιαστικά, μακριά από το 47ο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός μετά τον δραματικό αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στην πέμπτη θέση η ΑΕΚ μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες μετά από πέντε ανεπιτυχή σερί αποτελέσματα καθώς λύγισε με 3-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τρομερό κεραυνό του Ρόνι Λόπες στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων. Να θυμίσουμε ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει το εξ αναβολής ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες, βέβαια, εδώ και πολύ καιρό θεωρούνται πρωταθλητές κι απλά περιμένουν και την μαθηματική επιβεβαίωση. Είναι στο +13 από τον ΠΑΟΚ κι αν νικήσουν στην Τούμπα, θα πανηγυρίσουν το 47ο. Διαφορετικά θα πάρει παράταση η στέψη.

Ο Παναθηναϊκός με το γκολ του Μπαρτ Σένκεφελντ νίκησε 1-0 τον μαχητικό Άρη, ο οποίος έπαιξε από το 45' με δέκα παίκτες, εξαιτίας αποβολής του Καμαρά. Οι «πράσινοι» σκαρφάλωσαν στην τρίτη θέση και πλέον κρατάνε στα χέρια τους ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Άρης έμεινε τέταρτος.

Στην πέμπτη θέση κι εκτός Ευρώπης είναι αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ, μετά το 1-1 στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι δεύτερος με απόσταση ασφαλείας από την τρίτη θέση.

Στα play out με τα πρώτα ματς της πέμπτης αγωνιστικής, δεν υπήρξε κάποια τεράστια αλλαγή. Ο Παναιτωλικός με τη νίκη επί του ΟΦΗ έπιασε στη βαθμολογία Βόλο και Ιωνικό. Τη Δευτέρα (με ώρα έναρξης 19.30) θα γίνουν οι αναμετρήσεις Αστέρας Τρίπολης-Λαμία και Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης.

Δείτε τη βαθμολογία:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ