ΣΠΟΡ

Η άγνωστη μάχη του Λιονέλ Μέσι με τον κορωνοϊό και η ήττα που τον «σκότωσε»

Η άγνωστη μάχη του Λιονέλ Μέσι με τον κορωνοϊό και η ήττα που τον «σκότωσε»
Τη δύσκολη επάνοδό του μετά την ασθένεια περιέγραψε ο Αργεντίνος σταρ AP Photo/Jean-Francois Badias

Τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μετά τη μόλυνσή του με τον νέο κορωνοϊό στις αρχές Ιανουαρίου, αποκάλυψε ο σταρ της Παρίς Σεν Ζερμέν και της Εθνικής Αργεντινής Λιονέλ Μέσι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας του TYC Sports, o Μέσι είπε ότι όταν αρχικά ασθένησε, βίωσε όλα τα τυπικά συμπτώματα του ιού –πονόλαιμο, βήχα και πυρετό.

Ωστόσο, όταν τα αρχικά συμπτώματα υποχώρησαν, ο επτά φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας συνέχισε να αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

«Μου άφησε κατάλοιπα στους πνεύμονες. Επέστρεψα και για περίπου ενάμιση μήνα δεν μπορούσα ούτε να τρέξω επειδή οι πνεύμονές μου είχαν επηρεαστεί», δήλωσε τη Δευτέρα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής.

Ο Μέσι είπε ακόμη ότι πίεσε τον οργανισμό του να επιστρέψει στα γήπεδα πολύ γρήγορα, κάτι που λόγω των επιπλοκών επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τα συμπτώματά του.

«Επέστρεψα νωρίτερα απ’ όσο έπρεπε και αυτό χειροτέρεψε τα πράγματα και κατέληξε στο να με γυρίσει ακόμη πιο πίσω. Αλλά δεν άντεχα άλλο, ήθελα να τρέξω, να προπονηθώ, ήθελα να συνεχίσω. Και τελικά, χειροτέρεψε», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οδυνηρή ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον αποκλεισμό από το Champions League, όταν η υγεία του είχε μόλις αρχίσει να καλυτερεύει.

«Όταν ήμουν στη μέση (από άποψη υγείας) έγινε αυτό με τη Ρεάλ και μας σκότωσε. Σκότωσε εμένα, την ομάδα και όλο το Παρίσι γιατί είχαμε μεγάλα όνειρα για τη διοργάνωση... Και ο τρόπος που συνέβη, το παιχνίδι, το αποτέλεσμα, ήταν μεγάλη σφαλιάρα».

Επισημαίνεται ότι αύριο Τετάρτη, ο Λιονέλ Μέσι θα αναμετρηθεί με τα χρώματα της χώρας του ενάντια στην Ιταλία, στο πλαίσιο του Finalissima, μιας νέας διοργάνωσης που εισήγαγε η UEFA και η CONMEBOL, η οποία φέρνει αντιμέτωπες την νικήτρια ομάδα του Euro 2020 με την νικήτρια του Copa America.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ