ΣΠΟΡ

Μια ανάσα από τον τίτλο στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα με 5άρα στην Εσπανιόλ

Μια ανάσα από τον τίτλο στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα με 5άρα στην Εσπανιόλ
Reuters / Albert Gea

Την ώρα που η Μπαρτσελόνα διέσυρε την Εσπανιόλ με 5-0 στο ντέρμπυ της Βαρκελώνης, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχανε 2-1 από την υποβιβασμένη Λεβάντε και πλέον οι «μπλαουγκράνα» είναι μία νίκη μακριά από τον τίτλο. Μόνον η Ρεάλ Μαδρίτης είναι σε απόσταση ενός βαθμούς από τους Καταλανούς, κερδίζοντας δύσκολα 3-2 την Βαλένθια.

Στο ντέρμπυ της πόλης της Βαρκελώνης ο Μέσι με φάουλ νωρίς έδωσε το έναυσμα για νίκη επί της Εσπανιόλ με το 1-0 στο 8. Την σκυτάλη πήρε με 2 γκολ ο Σουάρες (52 και 61) φτάνοντας τα 37 και δύσκολα πια θα χάσει την θέση του πρώτου σκόρερ.

messi


(Πηγή: Reuters / Albert Gea)

Ο Ραφίνια στο 74 και ο Νεϊμάρ στο 83 ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο της μπλαουγκράνα πλευράς της πόλης, που τώρα θέλει την τελευταία αγωνιστική νίκη στην έδρα της Γρανάδα, που σώθηκε και μαθηματικά σήμερα με το εκπληκτικό 1-4 μέσα στην Σεβίλλη!

suares


(Πηγή: Reuters / Albert Gea)

Στην 2η θέση πέρασε η Ρεάλ Μαδρίτης, που πάντως δεν κέρδισε εύκολα την Βαλένθια. Δύο γκολ πήραν οι Μαδριλένοι από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που έφτασε τα 33 και δύσκολα θα καλύψει την διαφορά από τον Σουάρες στην Γαλικία την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Κορούνια.

CR7


(Πηγή: Reuters / Paul Hanna)

Ο Μπενζεμά είχε κάνει στο 42 το 2-0, με την Βαλένθια δύο φορές να πλησιάζει στο γκολ (2-1 ο Ροντρίγκο στο 55 και 3-2 ο Αντρέ Γκόμες στο 81) όμως το τρίποντο έμεινε στους γηπεδούχους.

Το πιο σημαντικό βέβαια για την Ρεάλ Μαδρίτης είναι η επιστροφή στην δράση και τα γκολ από τους δύο επιθετικούς της, που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών και εφόσον γίνει καλά ο Γκάρεθ Μπέιλ η τριάδα BBC να είναι σε φουλ ρυθμό για τον τελικό του Champions League.

Benzema


(Πηγή: Reuters / Paul Hanna)

Η μεγάλη χαμένη της 37ης αγωνιστικής στην Primera ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης, που από ισόβαθμη με την Μπαρτσελόνα, πλέον είναι 3 βαθμούς πίσω της. Παίζοντας στην έδρα της τελευταίας Λεβάντε και παίζοντας μόνο αυτή στην έδρα της την τελευταία αγωνιστική με την Θέλτα, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί στραβοπάτημα της Μπαρτσελόνα.

atlm


(Πηγή: Reuters / Heino Kalis)

Παρότι προηγήθηκε μόλις στο 2’ με τον Φερνάντο Τόρες, η υποβιβασμένη Λεβάντε πάλεψε μέχρι το 90, όταν και έβαλε το νικητήριο τέρμα με τον Τζουζέπε Ρόσι, ενώ στο 30 ο Κασαντέσους είχε φέρει στα ίσια το ματς.

levante


(Πηγή: Reuters / Heino Kalis)

Η Μπαρτσελόνα έχει 88 βαθμούς, η Ρεάλ Μαδρίτης πλέον 2η στους 87 και η Ατλέτικο έμεινε στους 85 με μοναδικό πλέον στόχο της τον τελικό του Μιλάνου, αφού υστερεί πια στις ισοβαθμίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ