ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με το δεξί στο Wimbledon ξεπερνώντας το... άγνωστο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με το δεξί στο Wimbledon ξεπερνώντας το... άγνωστο
Με μια όχι και τόσο εύκολη νίκη με 3-1 σετ (7-6, 6-3, 5-7, 6-4) μετά από 3,5 ώρες αγώνα ξεκίνησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς τη φετινή του προσπάθεια στο Wimbledon (AP Photo/Alastair Grant)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-1 σετ του Ελβετού Αλεξάντερ Ρίτσαρντ, στην πρεμιέρα του στο Wimbledon, κάνοντας καθοριστική ανατροπή στο πρώτο σετ και θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον (Νο76) στον δεύτερο γύρο.

Με μια όχι και τόσο εύκολη νίκη με 3-1 σετ (7-6, 6-3, 5-7, 6-4) μετά από 3,5 ώρες αγώνα ξεκίνησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς τη φετινή του προσπάθεια στο Wimbledon, παίρνοντας την πρόκριση στον δεύτερο γύρο για πρώτη φορά μετά το 2018.

Κόντρα στον άγνωστο 28χρονο Αλεξάντερ Ρίτσαρντ, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Γκραν Σλαμ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας τα βρήκε σκούρα στο ξεκίνημα, προσπαθώντας να βρει ρυθμό, αλλά και να αντιληφθεί τον τρόπο που παίζει ο αντίπαλός του.

Βρέθηκα να χάνει με 4-1 έχοντας δεχθεί δύο breaks και τον Ελβετό να σερβίρει για να κάνει την έκπληξη και το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρώτου σετ. Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς έβγαλε αντίδραση σε εκείνο το δύσκολο σημείο, πήρε 4 σερί games και εν τέλει και το σετ εμφατικά στο τάι μπρέικ (7-1) και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη με 3-1 σετ.

Με αυτόν τον τρόπο ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να ξεπεράσει την «κατάρα» του Γουίμπλεντον, στο οποίο αποκλειόταν από τον πρώτο γύρο τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον 28χρονο Αυστραλό, Τζόρνταν Τόμσον (Νο76), ο οποίος απέκλεισε τον Ισπανό Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα με 3-0 σετ (6-4, 6-1, 6-1).

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα βρήκε σκούρα στο ξεκίνημα του αγώνα με τον άγνωστο Αλεξάντερ Ρίτσαρντ, ο οποίος στα 28 του χρόνια συμμετείχε για πρώτη φορά σε Γκραν Σλαμ. Με εξαιρετικό πρώτο σερβίς ο προερχόμενος από τα προκριματικά Ελβετός αποσυντόνισε τον Έλληνα, που άργησε να βρει με τη σειρά του ρυθμό στο δικό του σερβίς. Το αποτέλεσμα ήταν ο Ρίτσαρντ να βρεθεί να προηγείται με 4-1 στο πρώτο σετ έχοντας κάνει δύο breaks, χωρίς να καταλάβει κανείς τι έγινε!

Σε εκείνο το σημείο όμως ο Τσιτσιπάς, παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, σοβαρεύτηκε και αφού προηγήθηκε 5-4 με τέσσερα συνεχόμενα κερδισμένα games πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-6 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Τις οποίες φρόντισε να θεμελιώσει στις αρχές του δεύτερου σετ. Στο τρίτο μόλις game έκανε το break, στη συνέχεια με μεγάλη δυσκολία και μετά από 7 ισοπαλίες στο σερβίς του, το επιβεβαίωσε και στο 5-3 έκανε νέο break κατακτώντας και το δεύτερο σετ.

Το τρίτο σετ ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο, με τους δύο τενίστες να μην κάνουν λάθη στο σερβίς τους μέχρι και το 5-5. Σε εκείνο το σημείο όμως, ο Ρίτσαρντ ήταν αυτός που έφτασε σε break και κρατώντας μετά το σερβίς του έφτασε στο 7-5 και την κατάκτηση του σετ, μειώνοντας σε 2-1.

Μάλιστα, ο Ελβετός ξεκίνησε με break το 4ο σετ, αλλά ο Τσιτσιπάς είχε άμεση απάντηση για το 1-1 και στη συνέχεια γλίτωσε νέο break κάνοντας ανατροπή από το 15-40. Στο κρίσιμο σημείο αυτή τη φορά ήταν ο Έλληνας τενίστας που έκανε το break και κατέκτησε το τρίτο σετ με 6-4 και μαζί και την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ