ΣΠΟΡ

Wimbledon: Τζόκοβιτς Vs Κύργιος στον τελικό

Wimbledon: Τζόκοβιτς Vs Κύργιος στον τελικό
O Νόβακ Τζόκοβιτς επιβλήθηκε 3-1 του αντιπάλου του Καμ Νόρι και έτσι εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του Wimbledon AP Photo / Alastair Grant

Wimbledon: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά, επικρατώντας 3-1 σετ του Καμ Νόρι – Κόντρα στον Νικ Κύργιο για την πρωτιά.

Τέσσερα σετ χρειάστηκαν για να κάμψει ο Νόβακ Τζόκοβιτς την αντίσταση του Καμ Νόρι. Ο Σέρβος επιβλήθηκε 3-1 του αντιπάλου του και έτσι εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του Wimbledon. Όντας ένα παιχνίδι μακριά από την κατάκτηση ενός ακόμη Grand Slam.

Ο 35χρονος όπως συνηθίζει, δεν άρχισε καλά αλλά σταδιακά ανέβαζε… στροφές και τελικά χάθηκε απ’ το «οπτικό πεδίο» του αντιπάλου του. Ο Βρετανός πήρε το πρώτο σετ με 6-2, αλλά έχασε τα υπόλοιπα τρία με 6-3, 6-2 και 6-4. Μαζί φυσικά έχασε και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του τουρνουά.

Η νίκη αυτή δίνει ένα ακόμη ρεκόρ στον Τζόκοβιτς, καθώς προκρίθηκε για 32η φορά σε major τελικό, ξεπερνώντας τον Ρότζερ Φέντερερ. Αυτό που τον ενδιαφέρει βέβαια, είναι η κατάκτηση του 21ου Grand Slam της τεράστιας καριέρας του.

Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να επιβληθεί του Νικ Κύργιου. Ο οποίος θα είναι ο αντίπαλος του Τζόκοβιτς στον τελικό. Ο Σέρβος σαφώς είναι το φαβορί, όμως πρέπει να δούμε πως θα αντιδράσει στα… τερτίπια αλλά και το ταλέντο του αντιπάλου του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κύργιος έχει αντιμετωπίσει δύο φορές τον Τζόκοβιτς, μετρώντας ισάριθμες νίκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ