ΣΠΟΡ

Πόλο: Στους «8» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Ελλάδα με νίκη επί των ΗΠΑ

Πόλο: Στους «8» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Ελλάδα με νίκη επί των ΗΠΑ
Η Ελλάδα σημείωσε τεράστια νίκη με 15-14 επί των ΗΠΑ στο ντέρμπι του Β’ ομίλου κι πήρε το απευθείας εισιτήριο για τους «8»

Σπουδαία επιτυχία για την Εθνική Νεανίδων Πόλο, η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Η Ελλάδα σημείωσε τεράστια νίκη με 15-14 επί των ΗΠΑ στο ντέρμπι του Β’ ομίλου κι πήρε το απευθείας εισιτήριο για τους «8».

Την Παρασκευή (5/8) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεκδικήσει την είσοδο του στην τετράδα της διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας μια εκ των Νέα Ζηλανδία ή Καναδά.

Η Εθνική βρέθηκε να χάνει 4-2 στο πρώτο οκτάλεπτο και 6-4 λίγο αργότερα, ωστόσο στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση της. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η τρίτη περίοδος, όπου ξέφυγε με 12-9, ενώ οι διεθνείς προηγήθηκαν ακόμα και +4 (15-11), 3’19’’ πριν το τέλος. Οι Αμερικανίδες αντέδρασαν, πλησίασαν στο γκολ (15-14), αλλά η Ελλάδα άντεξε, φτάνοντας στον θρίαμβο!

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πρίλιτς (Σερβία), Κιτ (Νότια Αφρική)

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-4, 4-3, 6-2, 3-5

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Καραγιάννη, Σάντα 2, Καλογεροπούλου, Σιούτη, Ευφρ.Τσιμάρα, Χαλδαίου 2, Τορνάρου 3, Κουρέτα 3, Ανδρεάδη, Τριχά 5, Λασκαρίδου, Καραμπέτσου, Κωνσταντοπούλου.

ΗΠΑ (Ίθαν Ρόμπερτ): Κάρπεντερ, Γκαζανίγκα, Ρόσι 1, Άουσμους, Χόουκινς 2, Τζόνσον 2, Στράικερ 1, Φλιν 4, Μποναγκίντι 2, Σνάιντερ, Κνέπερ 2, Γούντχεντ, Στιλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ