ΣΠΟΡ

Στο στόχαστρο του Αρίνας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δεν καταλαβαίνει ακόμα το μπάσκετ

Στο στόχαστρο του Αρίνας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δεν καταλαβαίνει ακόμα το μπάσκετ
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι… ελίτ στο NBA, σύμφωνα με τον Γκίλμπερτ Αρίνας. AP Photo/Darko Vojinovic

Σε μια κατά γενική ομολογία ατυχή κρίση σε βάρος του κορυφαίου Έλληνα παίκτη Γιάννη Αντετοκούνμπο προέβη ο πρώην παίκτης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς, Γκίλμπερτ Αρίνας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει αναδειχθεί δύο φορές MVP του ΝΒΑ οδηγώντας μάλιστα τους Μιλγουόκι Μπακς στο πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια ξηρασίας. Είναι από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του πρωταθλήματος και εκείνος που έχει ηγηθεί μίας ομάδας και μίας πόλης, κάνοντας τον κόσμο να βάλει ξανά το μπάσκετ και τον οργανισμό στις καρδιές τους.

Ο πρώην επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, ωστόσο, καταθέτοντας τη γνώμη του σε τηλεοπτική εκπομπή όχι απλά δήλωσε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι… ελίτ στο NBA, αλλά έφθασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι «δεν καταλαβαίνει ακόμα το μπάσκετ. Παίζει, πήρε και πρωτάθλημα, μπράβο, αλλά δεν καταλαβαίνει το μπάσκετ».

Αλλά δεν περιορίστηκε εκεί. Πρόσθεσε ότι ο “Greek Freak” δεν ξέρει πώς να προπονήσει το σώμα του. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πιθανότατα ο καλύτερα γυμνασμένος αθλητής παγκοσμίως, αλλά σύμφωνα με τον Γκίλμπερτ Αρίνας, ούτε σε αυτό το «κομμάτι» είναι καλός.

Κάτω από τα βίντεο των δηλώσεών του στο Twitter, τα σχόλια ήταν αρκετά επικριτικά. Ένας χρήστης έγραψε: «ο Αρίνας είπε ότι ο φιναλίστ mvp player του NBA δεν καταλαβαίνει τι χρειάζεται για να γίνει τεράστιος... σουρεαλισμός».

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε αγώνα του 2009AP Photo/Nick Wass

Ο Γκίλμπερτ Αρίνας μεγαλούργησε με την φανέλα των Γουίζαρντς από το 2003 έως το 2010 και πέρασε από μερικές ακόμα ομάδες του ΝΒΑ όπως οι Μάτζικ, οι Γκρίζλις και οι Γουόριορς πριν καταλήξει στην Κίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ