ΣΠΟΡ

Τένις: Το συγκινητικό «αντίο» της Σερένα Γουίλιαμς στο US Open

Τένις: Το συγκινητικό «αντίο» της Σερένα Γουίλιαμς στο US Open
«Ευχαριστώ όλους όσους είναι εδώ, που είναι στο πλευρό μου τόσα χρόνια, δεκαετίες. Θεέ μου, κυριολεκτικά δεκαετίες», είπε η Γουίλιαμς, η οποία έπαιξε το πρώτο της επαγγελματικό τουρνουά σε ηλικιία 14 ετών το 1995 AP Photo / John Minchillo

Η Σερένα Γουίλιαμς αποχαιρέτησε το US Open - και την ένδοξη καριέρα της - μέσα σε συγκινητικές σκηνές μετά την ήττα της από την Αυστραλή Άιλα Τομλιάνοβιτς σε μια συναρπαστική βραδιά στη Νέα Υόρκη.

Η Γουίλιαμς, η οποία κλείνει τα 41 της χρόνια αυτόν τον μήνα, αναμένει ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος της αγώνας.

Θα τερματίσει μια 27χρονη επαγγελματική καριέρα που έφερε 23 μεγάλες νίκες στο μονό και βλέπει την Αμερικανίδα να χαρακτηρίζεται ευρέως ως η σπουδαιότερη όλων των εποχών.

Η Γουίλιαμς έχασε με 7-5 6-7 (4-7) 6-1 και είχε δάκρυα στο πρόσωπό της μετά.

Το πρώην επί μακρόν νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης έσωσε πέντε match points στο τελευταίο game, αλλά ήταν αδύναμη να σταματήσει ένα έκτο.

Σχεδόν όλοι όσοι μπορούσαν, σηκώθηκαν όρθιοι όταν αποχώρησε από το γήπεδο του Arthur Ashe Stadium -το σκηνικό του πρώτου μεγάλου θριάμβου της το 1999 και πέντε ακόμη από τις καλύτερες νίκες της ιστορικής καριέρας της- για την τελευταία φορά που σκοπεύει να κάνει.

Καθώς χαιρέτησε και έκανε μια χαρακτηριστική περιστροφή, το κλασικό ποπ τραγούδι της Tina Turner «Simply The Besτ» ακούστηκε από το ηχοσύστημα.

Ερωτηθείσα αν θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί μετά τις εμφανίσεις της αυτή την εβδομάδα, η Γουίλιαμς είπε: «Κυριολεκτικά παίζω με τον τρόπο μου και γίνομαι όλο και καλύτερη. Θα έπρεπε να είχα ξεκινήσει νωρίτερα φέτος. Δεν το νομίζω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις».

Η Γουίλιαμς ήταν συγκινημένη, όταν παραχώρησε συνέντευξη στη μέση του γηπέδου, ευχαριστώντας την οικογένειά της, την ομάδα της, το κοινό και τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.

«Ευχαριστώ όλους όσους είναι εδώ, που είναι στο πλευρό μου τόσα χρόνια, δεκαετίες. Θεέ μου, κυριολεκτικά δεκαετίες», είπε η Γουίλιαμς, η οποία έπαιξε το πρώτο της επαγγελματικό τουρνουά σε ηλικιία 14 ετών το 1995.

«Αλλά όλα ξεκίνησαν με τους γονείς μου. Και τους αξίζουν τα πάντα. Γι' αυτό τους είμαι πραγματικά ευγνώμων. Και δεν θα ήμουν η Σερένα αν δεν υπήρχε [η αδελφή μου] Βένους, οπότε σε ευχαριστώ, Βένους. Είναι ο μόνος λόγος που υπήρξε ποτέ η Σερένα Γουίλιαμς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ