ΣΠΟΡ

Άρης-ΠΑΟΚ 0-0: Κοτάρσκι και Κουέστα υπέγραψαν το «Χ»

Άρης-ΠΑΟΚ 0-0: Κοτάρσκι και Κουέστα υπέγραψαν το «Χ»
Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έμεινε στο 0-0 INTIME

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είχε μονομαχίες, πάθος, ένταση και αποβολές στο φινάλε. Η μάχη Άρης-ΠΑΟΚ, όμως, είχε και δύο σπουδαίους γκολκίπερ, οι οποίοι ήταν η αιτία για το τελικό 0-0.

Ο Κουέστα στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου κράτησε το 0-0 με απίθανη επέμβαση σε προβολή του Μπράντον Τόμας και στη συνέχεια τον ακολούθησε ο Κοτάρσκι. Ο Κροάτης γκολκίπερ μπλόκαρε πέναλτι του Γκρέι, έβγαλε και με απίθανη απόκρουση ένα σουτ του Μανού Γκαρθία και έτσι το ματς δεν είχε νικητή. Στο φινάλε είχε τρομερή ένταση με τις δύο ομάδες να τελειώνουν με δέκα παίκτες, αφού ο Γκοντίνιο απέβαλε Νταμπό και Ελ Καντουρί.

Σχηματισμοί

Ο Άρης είχε τον Κουέστα στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Εμπακατά, αριστερό ο Μαζικού και στόπερ οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς. Στα χαφ οι Ντουκουρέ, Ντιόπ, Γκαρθία και οι Μαντσίνι, Ματέο πλαισίωναν τον Γκρέι.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον Κοτάρσκι στο τέρμα, δεξί μπακ ο Λύρατζης, αριστερό ο Τσαούσης και στόπερ οι Ίνγκασον, Κουλιεράκης. Στα χαφ οι Ντάντας, Κούρτιτς, πιο μπροστά ο Αουγκούστο, δεξιά ο Νάρεϊ, αριστερά ο Ζίβκοβιτς και στην κορυφή ο Μπράντον.

Πιο ομάδα ο ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος» έδειχνε μεγαλύτερη συνοχή και προσπαθούσε να επιτεθεί ορθολογικά. Σε ένα ακόμα ματς, όμως, πλην του Νάρεϊ, έλειψε η ατομική ενέργεια και κυρίως η καλή τελική πάσα από τους χαφ.

Στο 3’ ο Κούρτιτς γύρισε από αριστερά, ο Μπράντον έδωσε στον Νάρεϊ, ο οποίος εντός περιοχής σούταρε κι έβαλε κόντρα σε κόρνερ ο Μαζικού. Στην εξέλιξη η κεφαλιά του Ίνγκασον έφυγε άουτ.

Στο 8’ δυνατή πάσα του Τσαούση, ο Κουλιεράκης δεν πρόλαβε, ο Ματέο μπήκε στην περιοχή, αλλά έχασε το κοντρόλ κι έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Σ’ εκείνο το σημείο το παιχνίδι είχε μονομαχίες, αλλά όχι φάσεις με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές και να επιχειρούν ν’ αποφύγουν το λάθος που θα ήταν μοιραίο. Στο 27’ σε κόρνερ του Νάρεϊ, η γυριστή κεφαλιά του Αουγκούστο έφυγε 1-2 μέτρα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 35’ δεξί μακρινό σουτ του Μαντσίνι, απέκρουσε σε κόρνερ ο Κοτάρσκι και στο επόμενο λεπτό ο Ίνγκασον έβαλε κόντρα σε κόρνερ σε σουτ του Μαζικού. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ένα φάουλ σε καλό σημείο στον άξονα για τον Άρη στο 45’+2’, αλλά έφυγε ψηλά άουτ η εκτέλεση του Μαντσίνι.

Ο Τερζής πέρασε τον Νταμπό στα χαφ αντί του Ντιόπ με την έναρξη του δεύτερου μέρους, στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε τεράστια φάση να ανοίξει το σκορ. Στο 49’ σέντρα του Ζίβκοβιτς, οπ Μπράντον Τόμας έκανε προβολή στη μικρή περιοχή κι απέκρουσε σε κόρνερ με το γόνατο και στη συνέχεια με το χέρι ο Κουέστα!

Απέκρουσε πέναλτι ο Κοτάρσκι

Στο 52’ ο νεαρός Κουλιεράκης έκανε λάθος απειρίας. Ανέτρεψε τον Εμπακατά, ο οποίος πέρασε εύκολα και ο Γκοντίνιο έδωσε σωστά πέναλτι. Ο Γκρέι εκτέλεσε, αλλά ο Κοτάρσκι έπεσε σωστά στην αριστερή γωνία και μπλόκαρε τη μπάλα!

Στο 54’ ο Κροάτης τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ σουτ εκτός περιοχής του Μανού Γκαρθία.

Ο Άρης σ’ εκείνο το σημείο, πάντως, είχε την κατοχή και έδειχνε πιο απειλητικός. Στο 61’ ο Βιεϊρίνια κόντραρε σε κόρνερ σουτ του Γκρέι και στην εξέλιξη ααΑριστερό σουτ του Ματέο εντός περιοχής ψηλά άουτ.

Ο Λουτσέσκου, παράλληλα, είχε βάλει δεκάρι τον Μπίσεσβαρ και πήγε πιο πίσω τον Αουγκούστο, ενώ ο Βιεϊρίνια έπαιξε αριστερό μπακ. Στη συνέχεια πέρασε στο ματς ο Ολιβέιρα. Ο Τερζής αντίθετα έβαλε τον Πάλμα στην κορυφή αντί του Γκρέι.

Οι δύο τεχνικοί έριξαν κι άλλα βαριά χαρτιά όπως ο Ιτούρμπε για τον Άρη και ο Ελ Καντουρί για τον ΠΑΟΚ, αλλά και πάλι κανείς δεν πήρε μεγάλα ρίσκα. Ο Τερζής πέρασε και Ζερβίνιο στην κορυφή, ενώ έπαιξε δεξιά στο τέλος ο Ιτούρμπε και αριστερά ο Καμάτσο.

Ο Άρης πίεζε στο τέλος και στο 89' σουτ του Ντουκουρέ ήταν άστοχο. Στο επόμενο λεπτό ο Ολιβέιρα σούταρε στα σώματα και στο 92' ο Καμάτσο είχε κεφαλιά άουτ. Οι δύο αιώνιοι της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, μετά τη φάση του πέναλτι είχαν αλληλοεξουδετερωθεί. Ο Άρης απειλούσε πιο πολύ με στατικές φάσεις, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν είχε τελική πάσα.

Ένταση και αποβολές

Στο φινάλε υπήρξε μεγάλη ένταση. Στο 93' παίκτες και στελέχη των δύο ομάδων έγιναν ένα κουβάρι! Αλλά ο Γκοντίνιο γρήγορα έβαλε τέλος και έδειξε δεύτερη κίτρινη-κόκκινη σε Νταμπό και απευθείας κόκκινη στον Ελ Καντουρί με τις δύο ομάδες να τελειώνουν με δέκα παίκτες.

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ, Ντιόπ (46’ Νταμπό), Γκαρθία (69’ Ιτούρμπε), Μαντσίνι (81’ Καμάτσο), Ματέο (81’ Ζερβίνιο), Γκρέι (63’ Πάλμα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Τσαούσης (58’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ντάντας (59’ Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς (73’ Ελ Καντουρί), Μπράντον (63’ Ολιβέιρα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ