ΣΠΟΡ

Έκθεση Γερμανικής Υπηρεσίας προειδοποιεί για χτύπημα Ισλαμιστών στο EURO 2016

Έκθεση Γερμανικής Υπηρεσίας προειδοποιεί για χτύπημα Ισλαμιστών στο EURO 2016
Άσκηση της Γαλλικής Αστυνομίας στο Λιλ ενόψει του EURO 2016 Reuters / Pascal Rossignol

Μετρώντας αντίστροφα για την έναρξη του EURO η απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος στα γήπεδα της Γαλλίας πλανάται και πάλι στον αέρα. Η έκθεση της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Γερμανίας φέρεται να προειδοποιεί για επίθεση Ισλαμιστών στην διάρκεια των αγώνων.

Η Γερμανική εφημερίδα Bild επικαλείται την έκθεση της BKA, η οποία υποστηρίζει ότι υπάρχουν στοιχεία για κτύπημα τρομοκρατών. Σε κίνδυνο βρίσκονται ακόμη και μεμονωμένες εθνικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά. «Μια επιτυχής επίθεση εναντίον εθνικών ομάδων εθνών -«σταυροφόρων» -περιλαμβάνεται και η Γερμανία - θα είχε ιδιαίτερη συμβολική σημασία», αναφέρεται στην σχετική έκθεση σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα. Ιδιαίτερος φόβος επίσης υπάρχει για το εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης ανάμεσα στην Γαλλία και την Ρουμανία, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λόγω του ιδιαίτερου συμβολισμού.

bkabild


(Πηγή: www.bild.de )

Πιθανοί δράστες θεωρούνται είτε οργανωμένες ομάδες είτε μεμονωμένοι φανατικοί.

Αναβάλλονται ταξίδια σχολείων στο EURO

Ο «τρόμος» επιστρέφει και πολλές από τις προγραμματισμένες εκδρομές αρχίζουν και ματαιώνονται. Δύο σχολεία από την Ιρλανδία και το Ντέρι, ήδη ακύρωσαν την προγραμματισμένη παρουσία τους, υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος.

Την ίδια ώρα και ο επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών "DGSI", Πατρίκ Καλβάρ, δηλώνει ότι η Γαλλία είναι κύριος στόχος των τζιχαντιστών, κυρίως από το Ισλαμικό Κράτος και δευτερευόντως από την Αλ Κάιντα, χωρίς πάντως να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο EURO.

2016 04 21T164201Z 1892227235 D1AESZRIRHAB RTRMADP 3 SOCCER EURO SECURITY LILLE


(Πηγή: Reuters / Pascal Rossignol)

Για «μοναχικούς λύκους», που θα θελήσουν να δράσουν κατά την διάρκεια των αγώνων έκανε αναφορά πριν λίγες ημέρες και ο διοικητής της Europol, Ρομπ Γουεϊνράιτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ