ΣΠΟΡ

Ο Κιπτσόγκε το έκανε ξανά: Έσπασε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Βερολίνου

Ο Κιπτσόγκε το έκανε ξανά: Έσπασε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Βερολίνου
Ο Κιπτσόγκε έγινε μόλις ο τέταρτος μαραθωνοδρόμος στην ιστορία που κατάφερε να καταρρίψει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ AP Photo/Christoph Soeder

Ότι «μπορεί και καλύτερα» απέδειξε ο κορυφαίος Κενυάτης δρομέας, Ελιούντ Κιπτσόγκε, ο οποίος έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, τερματίζοντας σε 2:01:09, δηλαδή τριάντα δευτερόλεπτα ταχύτερα από την προηγούμενη κορυφαία επίδοση, η οποία ήταν επίσης δική του. 

Ο 37χρονος αθλητής κατέρριψε έτσι το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο ήταν και πάλι στον Μαραθώνιο του Βερολίνου το 2018.

Ο Κιπτσόγκε είναι δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στον Μαραθώνιο, το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέριο και το 2021 στο Τόκιο.

Παράλληλα, έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 5.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, αλλά και το χάλκινο τέσσερα χρόνια νωρίτερα στην Αθήνα.

Μάλιστα, ο Κιπτσόγκε έγινε μόλις ο τέταρτος μαραθωνοδρόμος στην ιστορία, ύστερα από τους Τζίμι Πίτερς, Καλίντ Κανουσί και Χαϊλέ Γκεμπρεσιλασιέ, που κατάφερε να καταρρίψει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ.

Για την ιστορία, στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, πίσω από τον Κιπτσόγκε τερμάτισαν ο συμπατριώτες του, Μαρκ Κορίρ (δεύτερος) με 2:05:58 και ο Αιθίοπας Ταντού Αμπάτε (τρίτος) με 2:06:28.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ