ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός-Λαύριο 93-70: Εντυπωσιακή νίκη με πρωταγωνιστές τους «μικρούς»

Παναθηναϊκός-Λαύριο 93-70: Εντυπωσιακή νίκη με πρωταγωνιστές τους «μικρούς»
Οι «πράσινοι» με καλή ψυχολογία επικράτησαν άνετα του Λαυρίου στο ΟΑΚΑ (93-70) και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη και στη Basket League Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και με πρωταγωνιστές τους νεαρούς Έλληνες παίκτες του επικράτησε εύκολα του Λαυρίου στο ΟΑΚΑ.

Με «σπασμένα φρένα» συνέχισε ο Παναθηναϊκός μετά την πρώτη του νίκη στην Euroleague επί του Ερυθρού Αστέρα. Οι «πράσινοι» με καλή ψυχολογία επικράτησαν άνετα του Λαυρίου στο ΟΑΚΑ (93-70) και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη και στη Basket League, παίζοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό μπάσκετ και ικανοποιώντας τον κόσμο και τις οικογένειες που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν συγκέντρωση αμυντικά μονο στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια ήταν καταιγιστικοί με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας και εξαιρετική δημιουργία, απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο, βέβαια.

Είναι χαρακτηριστικό πως σκόραραν οι 11 από τους 12 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, με εξαίρεση τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης με 15 πόντους και 2/2 τρίποντα, εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Λευτέρης Μαντζούκας με 14 πόντους (3/6 τρίποντα), ενώ ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ήταν κομβικός στο πρώτο ημίχρονο (12 πόντους από τους 14 σε αυτό το διάστημα).

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός, που δεν υπολόγιζε στους Ουόλτερς και Άντριους, ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Μποχωρίδη, Γκριγκόνις, Π. Καλαϊτζάκη, Ουίλιαμς και Παπαγιάννη. Με μια «τρίποντη καταιγίδα» λίγο πριν τα μισά της πρώτης περιόδου (μεταξύ των οποίων και ένα... σπάνιο μακρινό σουτ του Παπαγιάννη) έδειχνε ικανός να «καθαρίσει» από νωρίς τον αγώνα, καθώς προηγήθηκε με 14-4 και 17-6.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, η ομάδα του Ράντονιτς παρουσίασε ένα ακόμα «νεκρό» διάστημα (από τα πολλά που βλέπουμε σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν). Έμεινε για 5 λεπτά χωρίς πόντο και το Λαύριο με σερί 0-12 προσπέρασε (17-18), για να κλείσει η περίοδος στο 20-18 με καλάθι και φάουλ του Λι.

Ο εξαιρετικός στο πρώτο μέρος Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (πρώτος σκόρερ με 12 πόντους και 3 τρίποντα σε αυτό το διάστημα), μαζί με τον Γκριγκόνις, αλλά και την είσοδο του Λευτέρη Μαντζούκα που ήταν κάτι παραπάνω από θετικός, ανέλαβαν να επαναφέρουν τον Παναθηναϊκό σε διψήφιες διαφορές στη δεύτερη περίοδο (47-34 το μέγιστο μέχρι εκείνο το σημείο, στο 17'), σε συνδυασμό με την εξαιρετική άμυνα.

Παρά την... τρομάρα με τον Γκριγκόνις οι «πράσινοι» πήγαν στο ημίχρονο έχοντας ένα +12 (52-40), το οποίο έγινε 55-40 στην πρώτη επίθεση του δευτέρου μέρους. Ένα ακόμα «δυσλειτουργικό» 3 λεπτο χωρίς σκορ έφερε σερί 0-9 για τους φιλοξενούμενους, το οποίος έσπασαν οι Γκουντάιτις, Πονίτκα και Μαντζούκας (63-51 στο 26').

O Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι στη συνέχεια, με όπλο του την άμυνα και με εντυπωσιακό και γρήγορο μπάσκετ, έφτασε στο +22 (76-54 με εντυπωσιακή φάση σε άμυνα και επίθεση), πριν κλείσει το δεκάλεπτο στο 76-57.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν πλέον διαδικαστικό, με τους «πράσινους» να παίζουν με ελληνική πεντάδα κατά διαστήματα και να βγάζουν θεαματικές φάσεις. Χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Χουγκάζ και Σαμοντούροβ, με τον 17χρονο άσο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του.

Δεκάλεπτα: 20-18, 50-42, 76-57, 93-70

ΔΗΜΟΦΙΛΗ