ΣΠΟΡ

Μακάμπι-Παναθηναϊκός 85-74: Δεν βρήκε λύσεις στο Τελ Αβίβ

Μακάμπι-Παναθηναϊκός 85-74: Δεν βρήκε λύσεις στο Τελ Αβίβ
Η Μακάμπι ταλαιπώρησε την άμυνα των «πράσινων» ΙΝΤΙΜΕ

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να παρουσιάσει ένα σταθερό πρόσωπο για 40 λεπτά στο Τελ Αβίβ και γνώρισε μια ακόμα ήττα στη φετινή Euroleague (1-4).

Η Μακάμπι ταλαιπώρησε την άμυνα των «πράσινων», έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Λορένζο Μπράουν (22π., 6ρ., 9ασ.) και επικράτησε με 85-74.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς όχι μόνο παρουσίασε διαστήματα που κολλούσε επιθετικά, αλλά σε μεγάλο μέρος του αγώνα δεν τα πήγε καλά ούτε σε αμυντικό επίπεδο. Ο Ντέρικ Ουίλιαμς έκανε καλή εμφάνιση με 17 πόντους, ο Ματέους Πονίτκα ήταν ιδιαίτερα θετικός (12π., 4ρ., 5ασ.), ο Παπαγιάννης βελτιωμένος (11π., 6ρ.), αλλά ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι πολλά λάθη (τα περισσότερα αδικαιολόγητα τα οποία έδωσαν και εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό στον αντίπαλο), έχασαν τα ριμπάουντ (15 επιθετικά η Μακάμπι), αλλά και τις βολές (11/20).

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Λι, Γκριγκόνις, Π. Καλαϊτζάκη, Ουίλιαμς και Γκουντάιτις στην αρχική πεντάδα και συνδύασε καλές άμυνες με ευστοχία στην επίθεση στα πρώτα 3 λεπτά. Λι, Χόλινς και Π. Καλαϊτζάκης ευστόχησαν έξω από τα 6,75μ. και το «τριφύλλι» προηγήθηκε με 5-11 σε αυτό το διάστημα.

Στη συνέχεια ωστόσο η ομάδα του Κάτας ανέβασε ρυθμούς, βρήκε ανοιχτούς διαδρόμους προς την «πράσινη» ρακέτα, ενώ ταυτόχρονα ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τα γνωστά προβλήματα στην επίθεση. Για τα επόμενα 7 λεπτά σκόραρε μόλις 6 πόντους, με τον Παπαγιάννη να είναι η μόνη λύση, καθώς τελείωσε τις φάσεις που πήρε πάνω από τη στεφάνη. Το αποτέλεσμα ήταν η Μακάμπι να είναι μπροστά στο σκορ με 20-17 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Ισραηλινοί, μάλιστα, έφτασαν μέχρι και το +6 (25-19), στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά με εξαιρετική άμυνα και τους Πονίτκα και Παπαγιάννη να δίνουν λύσεις στην επίθεση (μέχρι και τρίποντο πέτυχε ο Έλληνας σέντερ) ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 2-12 και προσπέρασε (27-31). Στη συνέχεια, όμως, έκανε κάκιστη διαχείριση στα φάουλ που είχε να δώσει (μέχρι εκείνο το σημείο κανένα σε περίοδο), έδωσε τρία σερί καλάθια και φάουλ και στο τέλος ενώ είχε να δώσει ένα ακόμα, επέτρεψε buzzer beater τρίποντο στον Μπάλντουιν για το 47-42 του ημιχρόνου.

Τα προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού συνεχίστηκαν και στην τρίτη περίοδο… Η Μακάμπι είτε στο τρανζίσιον, είτε σε πικ εν ρολ καταστάσεις έβρισκε σχετικά εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι και αύξησε τη διαφορά της (53-44). Προσωρινά οι «πράσινοι» μείωσαν (53-49), αλλά τα λάθη επέστρεψαν και οι Ισραηλινοί γρήγορα πήγαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (69-59 στο τέλος της τρίτης περιόδου).

Μάλιστα, στο 34’ ξέφυγαν και με +14 (76-62). Ο Παναθηναϊκός με 0-8 μείωσε σε 76-70, αλλά η Μακάμπι αντέδρασε και σφράγισε τη νίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ