ΣΠΟΡ

Super League: Παναθηναϊκός πέντε αστέρων και ιστορικό «10 στα 10»

Super League: Παναθηναϊκός πέντε αστέρων και ιστορικό «10 στα 10»
Οι «πράσινοι» πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους και το «σφράγισαν» με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο Eurokinissi

Οι «πράσινοι» πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους και το «σφράγισαν» με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Στην έδρα της ευχάριστης έκπληξης του πρωταθλήματος, παίκτες και κόσμος του Παναθηναϊκού έστησαν «πάρτι» σε αγωνιστικό χώρο και κερκίδα. Κάπως έτσι ξεπέρασε το «9 στα 9» της ομάδας του Χουάν Ραμόν Ρότσα από τη σεζόν 1994/95!

Μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Απ. Νικολαϊδης», οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξαν «πεντάρα» κι έστειλαν άλλο ένα ξεκάθαρο μήνυμα τίτλου, προς τους διώκτες τους. Ο Παλάσιος ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις στο πρώτο μέρος, όπου με ατομικές προσπάθειες σημείωσε δύο πολύ ωραία γκολ.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στον Βόλο, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Οζέγκοβιτς για να μπει ξανά στο ματς. Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» την κατάλληλη στιγμή, μετατρέποντας το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο.

Super League

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Παναθηναϊκός)

Σχηματισμοί

Ο Βόλος είχε τον Κλέιμαν στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Άλχο, αριστερό ο Λούνα και στόπερ οι Σιέλης, Εσκοβάλ. Στα χαφ οι Τσοκάνης, Μπαριέντος, αριστερά ο Ντέλετιτς, δεξιά ο Π. Φερνάντες και ο Μεθκίδα πίσω από τον Οζέγκοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σάντσες, αριστερό ο Χουάνκαρ και στόπερ οι Σένκεφελντ, Μάγκνουσον. Στα χαφ οι Πέρεθ, Τσέριν, δεξιά ο Παλάσιος, αριστερά ο Βέρμπιτς και ο Μπερνάρ πίσω από τον Σπόραρ.

Απειλή ο Βέρμπιτς

Ο Παναθηναϊκός με τη στήριξη των οπαδών του πήρε από την αρχή τα ηνία. Κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών του «τριφυλλιού» ο Βέρμπιτς. Ο Σλοβένος είχε τρεις τελικές έως το 15’.

Στο 3’ ο Σπόραρ πέρασε τον Άλχο, αλλά έφυγε πλάγια, πάσαρε στον Βέρμπιτς κι αυτός σούταρε με το δεξί πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 12’ σέντρα του Μπερνάρ, κεφαλιά του Βέρμπιτς στο ύψος του πέναλτι η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 15’ δεξί σουτ του Βέρμπιτς εκτός περιοχής, η μπάλα μισό μέτρο άουτ από το δεξί δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και στο 24’ γύρισμα του Παλάσιος από δεξιά. με τη μία εκτέλεσε με το δεξί στο ύψος του πέναλτι ο Σπόραρ και μπλόκαρε ο Κλέιμαν. Στο 31’ αριστερό σουτ του Βέρμπιτς εκτός περιοχής ήταν αδύναμο και μπλόκαρε στην αριστερή γωνία ο Κλέιμαν.

Γκολάρα ο Παλάσιος!

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε τελικά το σκορ στο 39’. Ο Μπερνάρ έδωσε δεξιά στον Παλάσιος κι έκανε κίνηση για να βγάλει σέντρα. Ο Αργεντινός αντί να δώσει στον Βραζιλιάνο απέφυγε τον Λούνα κι εντός μεγάλης περιοχής με δεξί σουτ με το εξωτερικό έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 0-1. Θαυμάσιο γκολ.

Νέο χτύπημα Παλάσιος και 0-2!

Ο Παναθηναϊκός είχε πλέον ψυχολογία και στο 44’ πέτυχε το 0-2. Σε βαθιά μπαλιά από την άμυνα, ο Παλάσιος στόπαρε με το στήθος έκανε ένα αριστερό σουτ εκτός περιοχής κι αιφνιδίασε τον Κλέιμαν, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία για το 0-2!

Ο Μπράτσος έριξε στη μάχη τον Νοκέρτ, ενώ ο Παναθηναϊκός κράτησε τις γραμμές με στόχο να μην δώσει δικαιώματα και παράλληλα επιδίωξε να σημειώσει και τρίτο γκολ. Στο 52’ αριστερό σουτ του Τσέριν έφυγε λίγο άουτ.

Στο 59’ ο Βόλος έχασε την πρώτη του ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία. Κεφαλιά πάσα του Ντέλετιτς στον Φερνάντες, αυτός καθυστέρησε, από πλάγια αριστερά πάσαρε στον Οζέγκοβιτς κι ο Σέρβος έστειλε τη μπάλα από ευνοϊκή θέση ψηλά άουτ.

Πράσινο πάρτι και 0-4!

Ο Παναθηναϊκός φυσικά δεν είχε διάθεση γι’ αυτοκτονία. Στο 64’ ο Μπαερνάρ γύρισε από δεξιά, ο Πέρεθ έστρωσε στον Χουάνκαρ, ο οποίος σούταρε με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε στον Εσκοβάλ και κατέληξε στην αριστερή γωνία. Ο βοηθός έδωσε οφσάιντ στον Βέρμπιτς και το γκολ ακυρώθηκε.

Ο Σλοβένος, όμως, δεν επηρέαζε σε καμία περίπτωση, ο Σιδηρόπουλος, κλήθηκε στο VAR και μέτρησε στο 66’ το γκολ για το 0-3!

Ο νικητής είχε κριθεί και στο 67’ έγινε το 0-4! Ο Μπερνάρ έδωσε στον Παλάσιος, αυτός γύρισε από δεξιά, τακουνάκι του Σπόραρ απέκρουσε προσωρινά ο Κλέιμαν, ο Τσέριν πήρε το… ριμπάουντ έκανε ντρίμπλα και δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι για το 0-4!

Στο 72’ ψαλίδι του Παλάσιος έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ασίστ Μπερνάρ και 0-5 ο Σπόραρ!

Στο 76’ έγινε και το 0-5. Ο Μπερνάρ έκανε ένα τρομερό ματς και το σφράγισε με ασίστ. Κάθετη του Μπερνάρ στον Σπόραρ, λοιπόν, ο Σλοβένος στο τετ α τετ πλάσαρε με το αριστερό για το 0-5.

Ο Βόλος απλά μείωσε με πέναλτι του Νοκέρτ στο 84'. Ο άσος του Βόλου νίκησε με εκτέλεση α λα Πανένκα τον Μπρινιόλι. Την εσχάτη των ποινών καταλόγισε ο Σιδηρόπουλος μέσω VAR για μαρκάρισμα του Σένκεφελντ στον Τσοκάνη.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα (85' Ουές), Σιέλης, Εσκοβάλ, Τσοκάνης, Μπαριέντος (71’ Ματίγια), Μεθκίδα (46’ Νοκέρτ), Ντέλετιτς, Π. Φερνάντες (85' Μπατόκιο), Οζέγκοβιτς (71’ Κούτσιας).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (86' Κώτσιρας), Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ (78’ Τσόκαϊ), Τσέριν, Μπερνάρ (86' Γκάνεα), Παλάσιος, Βέρμπιτς (69’ Κουρμπέλης), Σπόραρ (78’ Ιωαννίδης).

Σάββατο 29 Οκτωβρίου

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ

ΣΚΟΡΕΡ

Νεάπολης

Ιωνικός – Παναιτωλικός

1-1

6' Μάντζης / 30' πεν. Καρέλης

Πανθεσσαλικό

Βόλος – Παναθηναϊκός

1-5

84' πεν. Νοκάρ / 39', 44' Παλάσιος, 66' αυτ. Εσκοβάλ, 67' Τσέριν, 76' Σπόραρ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ

ΚΑΝΑΛΙ

«Γ. Καραϊσκάκης»

Ολυμπιακός – Λαμία

16:00

CosmoteSport1HD

Λιβαδειάς

Λεβαδειακός – Ατρόμητος

16:30

Novasports Prime

OPAP Arena

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

19:30

CosmoteSport1HD

«Κλ. Βικελίδης»

Άρης – ΟΦΗ

20:30

Novasports Prime

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ

ΚΑΝΑΛΙ

«Οι Ζωσιμάδες»

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης

18:00

Novasports Prime

Super League

ΔΗΜΟΦΙΛΗ