ΣΠΟΡ

Μουντιάλ 2022: Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης με αραβική υπόκρουση

Μουντιάλ 2022: Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης με αραβική υπόκρουση
Την παράσταση έκλεψε και ο πασίγνωστος ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν AP/Alessandra Tarantino

Με αραβικά στοιχεία, με αραβική υπόκρουση, η τελετή έναρξης του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, είναι ασφαλώς εκπληκτική.

Με έναν καταυλισμό, που φιλοξενεί όλους τους ανθρώπους διαφορετική θρησκείας, πολιτισμού, κουλτούρας. Την παράσταση έκλεψε και ο πασίγνωστος ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν.

Το τελετουργικό άρχισε με χορευτικά από γυναίκες με τοπικές ενδυμασίες και ανατολίκους ήχους να κυριαρχούν. Στη συνέχεια χορευτές λικνίστηκαν υπό τους ρυθμούς τραγουδιών από προηγούμενα Μουντιάλ, όπως εκείνα των Ρίκι Μάρτινς και Σακίρα.

Την εμφάνιση τους έκαναν κι οι μασκότ των προηγούμενων διοργανώσεων, από τον Γουίλι το λιοντάρι του 1966 ως τον Ζαμπιβάκα τον λύκο του 2018.

Δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει ο Λαϊμπ, η φετινή μπασκότ, η οποία είναι ένα… φαντασματάκι με κελεμπία. Στο μουσικό σόου πρωταγωνίστησε ο Γιούνγκκουκ, μέλος ενός από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως, των BTS.

Δείτε τα βίντεο

Την παράσταση έκλεψε, βέβαια, ο σπουδαίος ηθοποιός, Μόργκαν Φρίμαν, ο οποίος με τη βοήθεια ενός video, αφηγήθηκε το πώς το Κατάρ έγινε αυτόνομο κράτος. Επίσης, την αποθέωση γνώρισε κι ο Εμίρης της χώρας, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του στην πρώτη ποδοσφαιρική εμφάνιση της εθνικής ομάδας.

Στο φινάλε, το στάδιο «Al Bayt» φωτίστηκε από βεγγαλικά και μια κλεψύδρα υπάρχει στο κέντρο του, μετρώντας αντίστροφα τον χρόνο για τη σέντρα. Μέχρι τότε, οι θεατές απολαμβάνουν μουσικό σόου και παρέλαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ