ΣΠΟΡ

Γερμανία: Περιορισμένος αριθμός τηλεθεατών παρακολούθησε την πρεμιέρα του Μουντιάλ

Γερμανία: Περιορισμένος αριθμός τηλεθεατών παρακολούθησε την πρεμιέρα του Μουντιάλ
Στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν ταξιδέψει μόλις 35.000 Γερμανοί. AP/Alessandra Tarantino

Σημαντικά λιγότερους τηλεθεατές απ' ό,τι κατά το παρελθόν προσέλκυσε χθες, Κυριακή, η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που πραγματοποιείται στο Κατάρ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τη μετάδοση του αγώνα του Κατάρ εναντίον του Ισημερινού από το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF παρακολούθησαν χθες 6,1 εκατομμύρια τηλεθεατές (μερίδιο αγοράς 28,2%), ενώ την τελετή έναρξης παρακολούθησαν 5,43 εκατομμύρια τηλεθεατές (μερίδιο αγοράς 26,3%).

Την μετάδοση της πρεμιέρας του Μουντιάλ το 2018 από τη Ρωσία είχαν, αντιθέτως, παρακολουθήσει περισσότεροι από 10 εκατομμύρια τηλεθεατές, με το μερίδιο αγοράς να φθάνει το 52%.

Η χθεσινή εικόνα έρχεται να επιβεβαιώσει τα στοιχεία πρόσφατης δημοσκόπησης για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με τα οποία μόνο το 18% των Γερμανών σκοπεύει να παρακολουθήσει «τόσους αγώνες όσους και στις προηγούμενες διοργανώσεις». Επιπλέον, στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν ταξιδέψει μόλις 35.000 Γερμανοί, ενώ το 2018 στη Γερμανία είχαν πωληθεί περισσότερα από 62.000 εισιτήρια για τους αγώνες στη Ρωσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ