ΣΠΟΡ

Μουντιάλ 2022 - Κροατία-Βέλγιο 0-0: Στους «16» η παρέα του Μόντριτς, μοιραίος ο Λουκάκου

Μουντιάλ 2022 - Κροατία-Βέλγιο 0-0: Στους «16» η παρέα του Μόντριτς, μοιραίος ο Λουκάκου
Το Βέλγιο ήθελε νίκη κόντρα στην Κροατία για να μην πει αντίο στο Μουντιάλ ΙΝΤΙΜΕ / Bildbyran

Μουντιάλ 2022: Η Κροατία άντεξε, έμεινε στο 0-0 με το Βέλγιο και πέρασε στους «16». Μοιραίος ο Λουκάκου για τους Βέλγους, που είπαν αντίο.

Το Βέλγιο ήθελε νίκη κόντρα στην Κροατία για να μην πει αντίο στο Μουντιάλ.

Η Κροατία βολευόταν με τον βαθμό και τον κατέκτησε, περνώντας ως δεύτερη πίσω από το εκπληκτικό Μαρόκο. Το τελικό 0-0 έδωσε την πρόκριση στην παρέα του Μόντριτς, αφού ο Λουκάκου έχασε τα άχαστα στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι, ο σπουδαίος φορ και ο Ντε Μπρόινε αποχαιρετούν νωρίς τη διοργάνωση.

Φουριόζα η Κροατία

Η ομάδα του Ντάλιτς μπήκε δυνατά και σουτ μόλις στα 9 δευτερόλεπτα του Πέρισιτς έφυγε λίγο άουτ!

Σταδιακά οι Βέλγιοι ανέβηκαν, αλλά η Κροατία έδειχνε πιο ομάδα. Στο 11’ ο Μέρτενς έκανε το γύρισμα, σουτ του Καράσκο κόντραρε σε κόρνερ.

Στο 14’ πάσα του Ντε Μπρόινε, πλασέ του Μέρτενς εντός περιοχής έφυγε ψηλά άουτ.

Ακυρώθηκε πέναλτι

Στο 15’ ο Τέιλορ έδωσε πέναλτι στην Κροατία. Το κέρδισε ο Κράμαριτς από τον Καράσκο ο Τέιλορ, όμως, κλήθηκε δει τη φάση στο VAR κι ακύρωσε το πέναλτι, διότι ο Λόβρεν ήταν εκτεθειμένος κι εμπόδιζε τον Βερτόνχεν, στην επέμβαση, οπότε ακυρώθηκε για οφσάιντ το πέναλτι.

Στο 33’ κεφαλιά του Λιβάγια δεν βρήκε στόχο.

Στις καθυστερήσεις ο Γιουράνοβιτς σπατάλησε σημαντική ευκαιρία για την Κροατία.

Λουκάκου κι ευκαιρίες

Ο Μαρτίνεζ στο ημίχρονο έριξε στη μάχη το μεγάλο του όπλο, τον Λουκάκου. Στο 49’ κεφαλιά του Λουκάκου κατέληξε στα χέρια του Λιβάκοβιτς.

Στο 50’ δεξί σουτ του Κόβατσιτς, απέκρουσε σε κόρνερ ο Κουρτουά. Ο γκολκίπερ της Ρεάλ στο 54’ απέκρουσε το σουτ του Μπρόζοβιτς και το ίδιο έκανε στην εξέλιξη της φάσης σε σουτ του Μόντριτς.

Στο 60’ το Βέλγιο άγγιξε το 0-1. Ο Καράσκο πλάσαρε και απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς προσωρινά, ο Λουκάκου στο ύψος του πέναλτι, πλάσαρε στο αριστερό δοκάρι!

Στο 62’ γύρισμα του Ντε Μπρόινε, κεφαλιά του αμαρκάριστου Λουκάκου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Σ’ εκείνο το σημείο, η μπάλα πήγαινε κάτω και καμία ομάδα δεν είχε επιβληθεί. Η πρόκριση για Κροατία και Βέλγιο κρεμόταν από μία κλωστή.

Μοιραίος ο Λουκάκου

Στο 87' ο φορ του Βελγίου με το... καλάμι έστειλε τη μπάλα άουτ στη μικρή περιοχή, έπειτα από γύρισμα του Μενιέ.

Στο 90' μόνος του στη μικρή περιοχή, με το στήθος έστειλε τη μπάλα στον Λιβάκοβιτς!

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Λόβρεν, Σόσα, Γκβαρντιόλ, Γιουράνοβιτς, Κόβατσιτς (90' Μάγερ), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς (64’ Πέκοβιτς), Λιβάγια (64’ Πάσαλιτς).

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεζ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντεντόνκερ (72' Ντόκου), Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Μενιέ (87' Ε. Αζάρ), Καστάνιε, Καράσκο (72' Τίλεμανς), Μέρτενς (46’ Λουκάκου), Τροσάρ (59’ Τ. Αζάρ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ