ΣΠΟΡ

Μουντιάλ 2022: Γάλλοι οπαδοί πανηγυρίζουν στα χιόνια την πρόκριση στον τελικό

Μουντιάλ 2022: Γάλλοι οπαδοί πανηγυρίζουν στα χιόνια την πρόκριση στον τελικό
Γάλλοι οπαδοί αρχικά είδαν το ματς σε μαγαζιά του Στρασβούργου και αμέσως μετά ξεχύθηκε στους δρόμους της πόλης αν και έξω χιόνιζε AP Photo/Bob Edme

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία έκανε το «χρέος» της νικώντας με 2-0 το Μαρόκο στον ημιτελικό του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ και εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τον τελικό, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή.

Και ενώ στο Κατάρ οι Γάλλοι πανηγύριζαν στο θερμό κλίμα που επικρατεί αυτή την εποχή, στη Γαλλία χιλιάδες οπαδοί... αναγκάστηκαν να χορεύουν και να τραγουδούν για να ζεσταθούν σε θερμοκρασίες κάτω του 0 βαθμών Κελσίου!

Χαρακτηριστικά, το CNN Greece που βρίσκεται στο Στρασβούργο, κατέγραψε τους έξαλλους πανηγυρισμούς με τον κόσμο να γεμίζει τους δρόμους και να ανάβει καπνογόνα δημιουργώντας ένα γιορτινό κλίμα. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι και το σφύριγμα της λήξης ο κόσμος βρισκόταν μέσα στα ασφυκτικά γεμάτα μαγαζιά της πόλης, όπου παρακολουθούσε τον αγώνα και αμέσως μετά ξεχύθηκε στους δρόμους, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι έξω χιόνιζε!

Οι Γάλλοι έκαναν τη νύχτα - μέρα γιορτάζοντας τον θρίαμβο με την ψυχή τους και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της πατρίδας τους. Οι «Μπλε» είναι στον μεγάλο τελικό και κανείς δεν θα κοιμηθεί από το βορρά μέχρι το νότο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ