ΣΠΟΡ

Super League: Επιστροφή στη δράση με νίκη 3-0 για την ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία

Super League: Επιστροφή στη δράση με νίκη 3-0 για την ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία
Η Ένωση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχε διάθεση, αλλά όχι την απαιτούμενη ένταση κι επιθετικότητα κάτι που της έδωσε ο Φαβ Βέερτ

Η ΑΕΚ επέστρεψε στο «σπίτι» της και η αλήθεια είναι τα βρήκε σκούρα από τη Λαμία. Για 67' λεπτά βρισκόταν στο 0-0. Πέντε λεπτά νωρίτερα ο Ματίας Αλμέιδα έριξε στη μάχη τον Τομ Φαν Βέερτ. Ο Αργεντινός τεχνικός στα γενέθλιά του (σήμερα κλείνει τα 49 του χρόνια) μόνο μία γκέλα δεν ήθελε. Ο Ολλανδός φορ, λοιπόν, μπήκε στο 62' κι έκανε αυτό που περίμεναν όλοι στην ΑΕΚ.

Στο 67' άνοιξε το σκορ και στο 94' πέτυχε το τελικό 3-0. Ενδιάμεσα, σκόραρε και ο Λιβάι Γκαρσία και έτσι η ΑΕΚ που μετράει πληγές κυρίως με την απώλεια των Ελίασον, Γκατσίνοβιτς πήρε μία σημαντική νίκη και μείωσε στους πέντε βαθμούς από τον Παναθηναϊκό στην επανέναρξη της Super League μετά το τέλος του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Σχηματισμοί

Οπως αναφέρει το Onsports, η ΑΕΚ ξεκίνησε με 4-4-2 σε ρόμβο. Ο Αθανασιάδης στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Ρότα, αριστερό ο Χατζισαφί και στόπερ οι Μήτογλου, Μουκουντί. Στα χαφ οι Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, σε ελεύθερο ρόλο ο Μάνταλος και μπροστά οι Γκαρσία, Αραούχο.

Η Λαμία είχε τον Σαράνοφ στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν Σιμόν, αριστερό ο Γκοράνοφ και στόπερ οι Αντέτζο, Κορνέζος. Στα χαφ οι χαφ οι Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Σλίβκα, δεξιά ο Τσιλούλης, αριστερά ο Νούνιεζ και στην κορυφή ο Μανούσος.

Δυνατά, αλλά άστοχη η ΑΕΚ

Η Ένωση φυσικά πήρε από την αρχή τα ηνία κι άγγιξε το 1-0 μόλις στο 2’. Γύρισμα του Ρότα από δεξιά, ο Πινέδα πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι και μπλόκαρε ο Σαράνοφ.

Στο 10’ ο Γκαρσία έδωσε με το κεφάλι στον Μάνταλο, ο οποίος βρήκε χώρο, προχώρησε κι έκανε εκτός περιοχής το δεξί σουτ, αλλά απέκρουσε ο Σαράνοφ σε κόρνερ.

Στο 17’ σέντρα από αριστερά του Αραούχο, αδύναμη κεφαλιά του Γκαρσία από καλή θέση, κατέληξε στα χέρια του Σαράνοφ. Στο 22’ δυνατό σουτ του Μάνταλου, μπλόκαρε ο Σαράνοφ. Στο 29’ ο Αραούχο εντός περιοχής σε καλή θέση, πλάσαρε και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Απείλησε η Λαμία

Σ’ εκείνο το σημείο η πίεση της ΑΕΚ ξεθύμανε και η ακίνδυνη Λαμία μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε δύο φάσεις. Στο 31’ σέντρα του Σιμόν από δεξιά, ο Νούνιες στο ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε αδύναμα και μπλόκαρε ο Αθανασιάδης.

Στο 34’ σέντρα του Χατζισαφί από αριστερά, μόνος του στην καρδιά της άμυνας ο Γκαρσία, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε πάνω στον Σαράνοφ.

Στο 44’ γύρισμα του Τσιλούλη, αριστερό πλασέ του Τζανδάρη από το ημικύκλιο, έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

«Μπλόκαρε» η ΑΕΚ

Η Ένωση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχε διάθεση, αλλά όχι την απαιτούμενη ένταση κι επιθετικότητα. Στο 54’, πάντως, έχασε ακόμα μία ευκαιρία. Μπαλιά του Μάνταλου, ο Αραούχο από πλάγια θέση δεξιά πλάσαρε, αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε σε κόρνερ.

Λύτρωση με Φαν Βέερτ

Ο Ματίας Αλμέιδα είδε την ομάδα του να «κολλάει» κι έριξε τον Φαν Βέερτ στην κορυφή και πήγε πιο δεξιά τον Γκαρσία. Στο 67’ ο Ολλανδός φορ, ο οποίος σκόραρε και στο πρόσφατο ματς κυπέλλου με την Κηφισιά, τον δικαίωσε. Σέντρα από δεξιά του κορυφαίου της ΑΕΚ Μάνταλου, με κεφαλιά ο Φαν Βέερτ στην καρδιά της άμυνας, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 1-0!

Το «κλείδωσε» ο Γκαρσία

Στο 88' η ΑΕΚ καθάρισε το ματς. Ο Λιβάι Γκαρσία νίκησε στη μονομαχία τον Σαραμαντά, έφυγε τετ α τετ με τον Σαράνοφ, τον πέρασε και σε κενή εστία έκανε το 2-0.

Και δεύτερο ο Φαν Βέερτ

Στο 94' ο Ολλανδός επιθετικός έκλεισε το σκορ. Σέντρα του Ρότα από δεξιά, ο Φαν Βέερτ σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους και με κεφαλιά πέτυχε το τελικό 3-0.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Χατζισαφί, Μήτογλου, Μουκουντί, Σιμάνσκι (62’ Φαν Βέερτ), Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος (87' Γαλανόπουλος), Γκαρσία (91' Χριστόπουλος), Αραούχο.

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ (84' Σαραμαντάς, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (79’ Μπάμπης), Σλίβκα (72’ Ντε Βινσέντι), Τσιλούλης, Νούνιες (84' Μποάκι), Μανούσος (72’ Γιακουμάκης).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ