ΣΠΟΡ

Μέσι: Φωτογράφος αποκαλύπτει πως τράβηξε την πιο viral φωτογραφία του Μουντιάλ

Μέσι: Φωτογράφος αποκαλύπτει πως τράβηξε την πιο viral φωτογραφία του Μουντιάλ
«Σχεδόν εγκλωβίστηκα, αλλά εγκλωβίστηκα το σωστό σημείο» δηλώνει ο φωτογράφος Photo by Shaun Botterill - FIFA/FIFA via Getty Images

Ο φωτογράφος που αποτύπωσε μια από τις πιο ιστορικές στιγμές στον κόσμο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αποκαλύπτει πως κατάφερε να τραβήξει τις φωτογραφίες που κατέκτησαν τα περισσότερα like στην ιστορία του Instagram.

Οι πιο δημοφιλείς -πλέον- φωτογραφίες του Instagram, αποτυπώθηκαν στο φακό του απεσταλμένου φωτογράφου του Getty, Shaun Botterill, ο οποίος διέθετε την πρώτη σειρά σε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία των σπορ.

Ο Μποττερίλλ, ανέφερε ότι οι φωτογράφοι στον τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κυριακής είχαν καταστρώσει σχέδιο προκειμένου ένας εξ αυτών να σταθεί μπροστά από τον διαφημιστικό πίνακα δίπλα από τις κερκίδες στις οποίες βρισκόταν η συντριπτική πλειοψηφία των Αργεντίνων φιλάθλων στο Στάδιο Λουσαΐλ.

Αφού ο Μέσι πέρασε λίγο χρόνο με την οικογένειά του μετά την απονομή του τροπαίου, ο αρχηγός της Αργεντινής άρχισε να πηγαίνει προς τους οπαδούς, με αποτέλεσμα οι φωτογράφοι να ορμήσουν προς το γκολ σε αυτό το σημείο του γηπέδου.

«Σχεδόν εγκλωβίστηκα, αλλά εγκλωβίστηκα το σωστό σημείο» δηλώνει ο φωτογράφος στο CNNi, ενώ συμπληρώνει «Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πάντα χρειάζεσαι λίγη τύχη κι εγώ είχα το βράδυ της Κυριακής».

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι «ο Μέσι ήταν ακριβώς εκεί και δεν κινούνταν ιδιαίτερα, κάποιες φορές σε σπρώχνουν τόσο πολύ»

«Δεν είχαμε ιδεά για το τι επρόκειτο να συμβεί στο τέλος. Μπορείς να προγραμματίσεις την ανύψωση του τρόπαιου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαοτική μπορεί να γίνει η περιφορά του. Βρισκόμουν πολύ κοντά του, ίσως και σε δύο μέτρα απόσταση το πολύ» πρόσθεσε ο φωτογράφος.

Ο Μποττερίλλ σημείωσε δε, ότι «Είναι ιδιαίτερα περίεργο συναίσθημα, κάπως σουρρεαλιστικό καθώς συνειδητοποιείς «Χριστέ μου, είναι ακριβώς όπου τον χρειάζομαι να είναι, και αυτο δεν είναι κάτι το οποίο συμβαίνει συχνά. Ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο σηκώνει το τρόπαιο με τα χέρια και ο τρόπος με τον οποίο χαμογελάει (δείχνει ότι) σίγουρα ζούσε τη στιγμή του με τους φιλάθλους.»

Εάν κάτι μπορεί να γίνει αντιληπτό, τελικά για τις φωτογραφίες που έκαναν το γύρο του κόσμου, είναι ότι το σύμπαν και η στιγμή, μάλλον συνομώτισαν για να αποτυπωθεί μια από τις σπουδαιότερες στιγμές του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Μέσι και άλλους Αργεντίνους παίκτες να πανηγυρίζουν τη νίκη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχουν συγκεντρώσει πάνω από 71 εκατ. like στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη στιγμή της ανάρτησής τους.

Ο Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος του Meta, στον οποίο ανήκουν οι πλατφόρμες του Facebook και του Instagram, δήλωσε την Τρίτη (20/12) ότι η ανάρτηση του Μεσσι είναι «η πιο δημοφιλής στην ιστορία του Instagram».

https://www.instagram.com/p/CmUv48DLvxd

Η Αργεντινή κέρδισε την Κυριακή (18/12) το βαρύτιμο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού με σκορ 4-2 έναντι της Γαλλίας στα πέναλτι (3-3 στην παράταση) του τελικού του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Μετά από 36 ολόκληρα χρόνια η Αργεντινή επέστρεψε στον θρόνο της στο Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς επικράτησε στα πέναλτι 4-2 της Γαλλίας και κατέκτησε το 3ο τρόπαιο στην ιστορία της.

Σημειώνεται ότι το τρόπαιο στην Ντόχα, αποτελεί την πρώτη νίκη από το 1986, όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα, όπου οδήγησε την ομάδα στη νίκη στο Μεξικό.

Πριν την ανάρτηση του Μέσι, η πιο δημοφιλής φωτογραφία στο Instagram ήταν ένα αυγό, συγκεντρώνοντας άνω των 57 εκατομμυρίων like, το οποίο είχε αναρτησει η τηλεοπτική σταρ Κάιλι Τζέννερ.

Capturing Lionel Messi’s viral moment: The story behind the most liked photo on Instagram, told by the photographer who took it
By Matias Grez, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ