ΣΠΟΡ

Super League: Μέσα σε 6 λεπτά ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τη Νίκαια

Super League: Μέσα σε 6 λεπτά ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τη Νίκαια
Ο Μπακαμπού άνοιξε το σκορ, ο Φορτούνης σφράγισε τη νίκη με σκορ 0-2 και οι Πειραιώτες που γνώριζαν την ήττα της ΑΕΚ μείωσαν την απόσταση από τη δεύτερη θέση στους 3 βαθμούς Intime

Ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από τη Νίκαια, καθώς ο Μπακαμπού στο 34' από πάσα του Χουάνγκ άνοιξε το σκορ και στο 40' ο Φορτούνης με εκπληκτική κίνηση και εκτέλεση σημείωσε το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Μετά την πεντάρα επί του Αστέρα Τρίπολης η ομάδα του Μίτσελ φιλοξενήθηκε από τον Ιωνικό, ο οποίος είχε πολλές απουσίες και καθάρισε το ματς από το 40'. Ο Μπακαμπού άνοιξε το σκορ, ο Φορτούνης με μία γκολάρα σφράγισε τη νίκη με σκορ 0-2. Έτσι, οι Πειραιώτες που γνώριζαν την ήττα της ΑΕΚ μείωσαν την απόσταση από τη δεύτερη θέση στους 3 βαθμούς.

Σχηματισμοί

Σύμφωνα με το Onsports, ο Ιωνικός παρατάχθηκε χωρίς κλασικό φορ με τον Μασάς μπροστά και είχε διάταξη 5-4-1. Ο Ολυμπιακός είχε τον Πασχαλάκη στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Ροντινέι, αριστερό ο Ρέαμπτσιουκ και στόπερ οι Παπασταθόπουλος, Ντόι. Στα χαφ ήταν οι Εμβιλά, Χουάνγκ, δεξιά ο Φορτούνης, αριστερά ο Μπιέλ και ο Χάμες πίσω από τον Μπακαμπού.

Ευκαιρία ο Φορτούνης

Ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία από τα πρώτα λεπτά και στο 7’ από μπαλιά του Χουάνγκ, το γύρισμα του Ρέαμπτσιουκ ήταν κακό και ο Τσιγκρίνσκι απομάκρυνε. Στο 13’ έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία ο Ολυμπιακός. Κάθετη του Χάμες, δεξί διαγώνιο σουτ εντός περιοχής του Φορτούνη έφυγε άουτ.

Ακυρώθηκε γκολ

Στο 26’ σκόραρε ο Χάμες με κεφαλιά, έπειτα από γέμισμα του Φορτούνη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, διότι ο Διαμαντόπουλος έδωσε φάουλ εις βάρος του Παπασταθόπουλου σε μονομαχία με τον Μασάς στα όρια της περιοχής.

Γκολ ο Μπακαμπού

Στο 34’, όμως, έγινε το 0-1. Κάθετη του Χουάνγκ για τον Μπακαμπού, ο οποίος εκτέλεσε τον Χουτεσιώτη και άνοιξε το σκορ.

Γκολάρα ο Φορτούνης

Στο 40’ ο Φορτούνης έδειξε ξανά την τεράστια ποιότητά του. Από αριστερά ελίχθηκε, έφτασε στον άξονα ανενόχλητος και με δεξί σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι για το 0-2!

Έσβησε τις μηχανές

Ο Ολυμπιακός είχε κλειδώσει ουσιαστικά τη νίκη και στο δεύτερο ημίχρονο έσβησε τις μηχανές. Στο 54’ αριστερό σουτ του Χάμες κατέληξε στα χέρια του Χουτεσιώτη, ενώ στο 56’ φάουλ του Χάμες μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης. Το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και στο 80' μία κεφαλιά του Μασούρα έφυγε άουτ.

Στο 86' ο Τσιγκρίνσκι κόντραρε σε κόρνερ σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες και στο 88' έκοψε το πλασέ του Μπουχαλάκη. Στο 89' ο Πασχαλάκης μπλόκαρε προσπάθεια του Χρήστου Ιωαννίδη.

Στο 90' μπαλιά του Εμβιλά, ο Ελ Αραμπί με το αριστερό απέναντι από τον Χουτεσιώτη σούταρε άουτ, ενώ στο 93' ο γκολκίπερ του Ιωνικού απέκρουσε το σουτ του Σαμασέκου.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τσαιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Τσιριγώτης, Μασάς (51’ Μάντζης), Ρουμπουλάκου (81' Κάνιας), Λοβέρα (66’ Ελευθεριάδης), Σάκιτς, Φαντιγκά (81' Χρ. Ιωαννίδης), Άοσμαν (66’ Καμπράλ).

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Εμβιλά, Χουάνγκ (84' Σαμασέκου), Μπιέλ (Γκ. Ροντρίγκες), Φορτούνης (66’ Μασούρας), Χάμες (84' Μπουχαλάκης), Μπακαμπού (73’ Ελ Αραμπί).

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης Ιωνικός-Ολυμπιακός

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ