ΣΠΟΡ

Super League: ΑΕΚ - Παναιτωλικός 4-1 με ώθηση από την «Αγιά Σοφιά»

Super League: ΑΕΚ - Παναιτωλικός 4-1 με ώθηση από την «Αγιά Σοφιά»
Η ΑΕΚ έδωσε μία ακόμη παράσταση στην «OPAP Arena» και δεν άφησε περιθώρια στον Παναιτωλικό, με την ομάδα του Αγρινίου να έχει ρόλο κομπάρσου INTIME

Γεμάτη ορμή και φαντασία η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα «έπνιξε» και τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα της Super League. Υπέροχα γκολ από Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία, Πινέδα και Άμραμπατ, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει προσωρινά με πέναλτι ο Πέδρο.

Σύμφωνα με το Onsports, η Ένωση έδωσε μία ακόμη παράσταση στην «OPAP Arena» και δεν άφησε περιθώρια στον Παναιτωλικό, με την ομάδα του Αγρινίου να έχει ρόλο κομπάρσου. Το τελικό 4-1 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά και μάλιστα με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν και ωραία γκολ.

Η αναμέτρηση είχε τη γνώριμη εικόνα των ματς της ΑΕΚ. Η Ένωση ήταν πιεστική απ’ το πρώτο λεπτό, με πρεσάρισμα ψηλά και επιθετική άμυνα. Ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα κι έτσι οι φάσεις άρχισαν από σχετικά νωρίς. Στο 6’ ο Λιβάι Γκαρσία σούταρε, με τον Ανέστη να μπλοκάρει.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Πινέδα έπιασε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ. Τελικά το γκολ ήρθε για τους «κιτρινόμαυρους» πριν το πρώτο τέταρτο στην αναμέτρηση. Στο 13’ για την ακρίβεια, μετά από φάση πίεσης και τον Παναιτωλικό στην περιοχή του, ο Αραούχο σούταρε με τη μία απ’ τα όρια της περιοχής για το 1-0. Πανέμορφο τέρμα για τον Αργεντινό.

Η Ένωση και με ψυχολογία πλέον, δεν… κατέβασε ταχύτητα. Ο Αραούχου στο 22’ μετά από πάσα του Σιμάνσκι αστόχησε. Έξι λεπτά μετά, ξανά ο Αργεντινός που ήταν ορεξάτος, δοκίμασε να κάνει γυριστό αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Σιμάνσκι είδε τον Ανέστη να μπλοκάρει το σουτ που επιχείρησε στο 31’, πριν έρθει το 2-0 για την ΑΕΚ. Ο Χατζησαφί έκανε τη σέντρα από αριστερά στο 35’, με τον Λιβάι Γκαρσία να σηκώνεται ψηλότερα απ’ όλους και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς αρχίζει να «καθαρίζει» για τους γηπεδούχους, στην πρώτη απόπειρα επίθεσης με αξιώσεις του Παναιτωλικού, ήρθε κερδισμένο πέναλτι. Ο Χουχούμης στο 38’ σέντραρε, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Ρότα. Ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και στο 40’ ο Πέδρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα απ’ την άσπρη βούλα για το 2-1.

Τα λεπτά που ακολούθησαν η ΑΕΚ προσπάθησε να επαναφέρει τη διαφορά στα δύο γκολ, όμως δεν τα κατάφερε. Μεγαλύτερη ευκαιρία της στο 42’ όταν ο Πινέδα έκανε διπλή προσπάθεια, αλλά είδε τον Ανέστη να μπλοκάρει. Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με το σκορ στο 2-1.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την ΑΕΚ να έχει την ίδια ορμητικότητα και κυρίως αποφασιστικότητα για να «τελειώσει» την υπόθεση νίκη, μην αφήνοντας ελπίδες στον Παναιτωλικό. Έτσι κι έγινε, καθώς μέχρι το 55’ είχαν έρθει άλλα δύο γκολ.

Αρχικά στο 51’, όταν ο Άμραμπατ που ήταν απ’ τους κορυφαίους έκανε την σέντρα και ο Πινέδα σκόραρε ξανά για να κάνει το 3-1 με κεφαλιά αυτή τη φορά.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Άμραμπατ από δημιουργός έγινε σκόρερ. Ο Μαροκινός έπιασε υπέροχο σουτ εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 4-1.

Ο ρυθμός του ματς φάνηκε να χαμηλώνει από εκεί και πέρα, καθώς η Ένωση μπορούσε ευκολότερα να διαχειριστεί την κατάσταση, ενώ ο Παναιτωλικός αντιλήφθηκε πως δεν έχει ελπίδα για κάτι καλό. Είναι χαρακτηριστικό πως ευκαιρία υπήρξε ξανά στο 76’, με την προσπάθεια του Ρότα να σταματά στον Ανέστη.

Στο 84’ ο Τσούμπερ έγινε απειλητικός, όμως αστόχησε από κοντά χάνοντας την ευκαιρία. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, βρήκαν την Ένωση να διατηρεί την πίεση ως κάποιο βαθμό και να προσφέρει θέαμα κυρίως με τις εμπνεύσεις του Πάολο Φερνάντες. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ανέστης έδωσε την ομάδα του σε σουτ του Γιόνσον. Δύο λεπτά μετά, Τσούμπερ και Φαν Φερτ δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Το τριπλό σφύριγμα ακούστηκε, η ΑΕΚ πήρε τη 13η νίκη της στο Πρωτάθλημα και ανέβηκε στους 41 βαθμούς διατηρώντας την ψυχολογία της στα ύψη. Ο Παναιτωλικός απ’ την άλλη έμεινε στους 19 με την 9η ήττα του στη σεζόν.

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα (73' Τσούμπερ), Άμραμπατ (73' Φερνάντες), Αραούχο (73' Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (73΄ Φαν Φερτ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ. Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (19 λ.τρ. Λιάβας), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδοωρίδης (73' Μόρσεϊ), Χουχούμης, Μάρτενσον, Ντίας (73' Μπουζούκης), Κολοβός (64' Μαλής), Ξενιτίδης (64' Σενγκέλια), Πέδρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ