ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0 και προβάδισμα πρόκρισης ο «Δικέφαλος»

Κύπελλο Ελλάδας: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0 και προβάδισμα πρόκρισης ο «Δικέφαλος»
Ο ΠΑΟΚ με τη στήριξη των οπαδών του άνοιξε το σκορ με τον Τόμας, έπειτα από λάθος του Βαγιαννίδη και πέτυχε και δεύτερο με τον Τάισον στο ντεμπούτο του INTIME / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο ΠΑΟΚ, έπειτα από τη νίκη του με 2-0 επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «8» της διοργάνωσης. Μπράντον Τόμας (52') και Τάισον (72') τα γκολ της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, σε αντίθεση με τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που, κυρίως στο πρώτο ημίωρο, σπατάλησαν τις δικές τους.

Οπως αναφέρει το Onsports, ο Παναθηναϊκός ήταν πιο συγκεντρωμένος στο πρώτο ημίχρονο, είχε δοκάρι, ζήτησε πέναλτι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι απουσίες των Κουρμπέλη, Μπερνάρ, που ήρθαν να προστεθούν σ' αυτή του Σπόραρ πριν το ματς, αποδυνάμωσαν αισθητά τους «πράσινους».

Ο ΠΑΟΚ με τη στήριξη των οπαδών του άνοιξε το σκορ με τον Τόμας, έπειτα από λάθος του Βαγιαννίδη και πέτυχε και δεύτερο με τον Τάισον στο ντεμπούτο του. Ο Βραζιλιάνος λίγο έλειψε να πετύχει και το 3-0 στο φινάλε.

Το τελικό 2-0 δίνει τον πρώτο λόγο στον ΠΑΟΚ, αλλά πλέον ακολουθούν δύο ματς στη Λεωφόρο. Πριν τη ρεβάνς που θα κριθεί η πρόκριση στην ημιτελική φάση, υπάρχει το ντέρμπι την ερχόμενη Κυριακή για το πρωτάθλημα.

Σχηματισμοί

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Κοτάρσκι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σάστρε, αριστερό ο Ράφα Σοάρες και στόπερ οι Ίνγκασον, Κουλιεράκης. Στα χαφ οι Αουγκούστο, Ντάντας, στα άκρα ξεκίνησαν οι Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ και ο Κωνσταντέλιας πίσω από τον φορ Μπράντον.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον Λοντίγκιν στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Βαγιαννίδης, αριστερά ο Χουάνκαρ και στόπερ οι Σένκεφελντ, Πούγγουρας. Στα χαφ ήταν οι Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, δεξιά ο Παλάσιος, αριστερά ο Μπερνάρ και ο Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Δοκάρι ο Τσέριν

Το ματς ήταν ουσιαστικά μία τακτική από τους δύο προπονητές. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά και στο 5’ σουτ του Ντάντας κόντραρε στον Σένκεφελντ. Στο 10' το διαγώνιο σουτ του Ζίβκοβιτς από το όριο της περιοχής δεν βρήκε στόχο.

Στο 21’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 0-1. Σέντρα του Παλάσιος από δεξιά, η μπάλα απομακρύνθηκε και στρώθηκε στον Τσέριν, ο οποίος με αριστερό σουτ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Στο 27’ απείλησε ξανά ο Παναθηναϊκός. Σε γύρισμα στην περιοχή, ο Κουρμπέλης προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά στη μικρή περιοχή κι έπεσε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Κουλιεράκη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής Βίντσιτς, είπε να συνεχιστεί το ματς.

Μετά το 30’ πήρε ξανά τον έλεγχο ο ΠΑΟΚ. Στο 35’ σουτ του Τόμας δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 44’ σε γύρισμα του Ζίβκοβιτς από αριστερά, επαφή του Κωνσταντέλια κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

Λάθος ο Βαγιαννίδης, γκολ ο Τόμας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν είχε τους δύο έμπειρους Μπερνάρ και Κουρμπέλη. Στο 47’ ο Ζίβκοβιτς σούταρε αδύναμα και μπλόκαρε ο Λοντίγκιν.

Στο 49’ ο Νάρεϊ δεν βρήκε σωστά τη μπάλα και στο 52’ έγινε το 1-0. Ο Βαγιαννίδης πιέστηκε στον χώρο του κέντρου, γύρισε αδύναμα προς τα πίσω, αλλά ουσιαστικά έδωσε... ασίστ στον Μπράντον Τόμας, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-0.

Ντεμπούτο Τάισον και 2-0!

Στο 60’ σουτ του Τσέριν κόντραρε, ενώ στο 70’μακρινό σουτ του Ρούμπεν, μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Στο 72’ έγινε το 2-0. Ο Κωνσταντέλιας έδωσε στον Ολιβέιρα, αυτός πέρασε εξαιρετική κάθετη στον Τάισον κι ο Βραζιλιάνος στη δεύτερη επαφή του στο ματς, εκτέλεσε άψογα με δεξί πλασέ στην αριστερή γωνία για το 2-0.

Ευκαιρίες στο φινάλε

Ο Παναθηναϊκός έψαξε το 2-1 και στο 86' ο Καμπετσής βγήκε από τα δεξιά, γύρισε στον Βέρμπιτς, που δεν βρήκε καλά τη μπάλα, ο Πούχατς πάσαρε στον Τσέριν, αλλά έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία να εκτελέσει.

Στο 90' σουτ του Σβαμπ από μακριά, έδιωξε ο Λοντίγκιν και στο επόμενο λεπτό, ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 3-0. Σε μπαλιά του Σβαμπ, ο Τάισον με το στήθος πήγε να νικήσει τον Λοντίγκιν, που απέκρουσε εντυπωσιακά και στην εξέλιξη σουτ του Ζίβκοβιτς έφυγε ελάχιστα άουτ!

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες (78’ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο (69’ Σβαμπ), Ντάντας, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84’ Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (69’ Τάισον), Μπράντον (69’ Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (81’ Κώτσιρας)), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Πέρεθ, Κουρμπέλης (46’ Τσόκαϊ), Τσέριν, Παλάσιος (81’ Καμπετσής), Μπερνάρ (46’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ