ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός - Άρης 1-0 με γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες

Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός - Άρης 1-0 με γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες
INTIME

Η ιστορία επαναλήφθηκε στο Φάληρο, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη για δεύτερη φορά σε τρεις ημέρες, με το ίδιο σκορ (1-0), μόνο που αυτή τη φορά ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η πειραϊκή ομάδα, που έπαιξε με αρκετούς αναπληρωματικούς, απόκτησε λοιπόν ένα προβάδισμα πρόκρισης για τους «τέσσερις» της διοργάνωσης ενόψει της ρεβάνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με την ομάδα που θα προκριθεί να αντιμετωπίζει κατά πάσα πιθανότητα την ΑΕΚ, που είχε νικήσει νωρίτερα με 3-0 τον Πανσερραϊκό.

'Οπως αναφέρει το Onsports, ο αγώνας του Φαλήρου είχε αρκετή σκοπιμότητα, δεν ανέδειξε κάποιον ξεκάθαρα καλύτερο, ενώ... σηκώνει αρκετή συζήτηση για τη διαιτησία, ειδικά για τη φάση του 14ου λεπτού.

Ένα γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες στην πρώτη φάση του Ολυμπιακού στο ματς ουσιαστικά, ήρθε να κρίνει το αποτέλεσμα. Μαζί με την αστοχία του Άρη που είχε δοκάρι στο 79' με τον Καμάτσο, αλλά και την καλή βραδιά των δύο τερματοφυλάκων που αντέδρασαν σωστά στις φάσεις που δημιουργήθηκαν.

Οι δύο ομάδες ουσιαστικά είχαν «καθρέφτη» διάταξη με 4-2-3-1. Ο Άρης έδειξε το ίδιο καλό ανασταλτικό πρόσωπο, «μπλοκάροντας» τα ατού του Ολυμπιακού. Συν τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα των Πειραιωτών, που έφεραν μεγαλύτερα προβλήματα στην δημιουργία ειδικά.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως εκμεταλλευόμενοι τους χώρους που θα βρουν. Το έκαναν στο 5ο λεπτό, όταν με ωραία ανάπτυξη ο Ιτούρμπε από αριστερά γύρισε την μπάλα, με τον Καμαρά για λίγο να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή.

Στο 14’ ήρθε μια φάση που θα συζητηθεί αρκετά, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο το γιατί υποδείχθηκε επιθετικό φάουλ στο κόρνερ των φιλοξενούμενων. Εκτελέστηκε, υπήρξε κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Τζολάκη, αλλά ο διαιτητής είχε σφυρίξει νωρίτερα επιθετικό φάουλ και το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ.

Ο Άρης συνέχιζε να είναι πιο απειλητικός, με τον Ιτούρμπε να κάνει κεφαλιά στο 19’, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Οι γηπεδούχοι μόλις στο 22’ ουσιαστικά εμφανίστηκαν επιθετικά, όταν ο Βρουσάι σούταρε με τον Κουέστα να διώχνει σε κόρνερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως δε χρειάστηκαν πολλές φάσεις για να προηγηθούν. Στο ημίωρο της αναμέτρησης, ο Ανδρούτσος έκανε υπέροχη προσπάθεια από αριστερά και σέντρα, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να… ξεχνιέται απ’ τον Μαζικού και να κάνει το 1-0.

Ο Άρης σα να μην του έφτανε το γκολ που δέχτηκε χωρίς να έχει απειληθεί ουσιαστικά στο ματς, «έχασε» και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 35’, καθώς ο Αφρικανός βρέθηκε στο έδαφος με μυϊκό τραυματισμό κι αντικαταστάθηκε απ’ τον Γκρέι.

Στο τέλος του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο προσπάθειες για να απειλήσουν. Αρχικά με σέντρα του Μαζικού που μπλόκαρε ο Τζολάκης και εν συνεχεία με σουτ του Μαντσίνι που δεν απείλησε τον Έλληνα τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να έχει πιο ελεύθερο ρυθμό, καθώς ο Άρης είχε αρχίσει να χάνει τακτικά τη συνέπειά του μετά το τέρμα που δέχτηκε. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν στο 49’ όταν ο Εμπακατά έκανε την προσπάθεια, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε.

Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 56’ για τους «ερυθρόλευκους». Ο Ελ Αραμπί εντός περιοχής και προς τα αριστερά, σούταρε πάνω στον Κουέστα χάνοντας πολύ καλή στιγμή.

Ο Φαμπιάνο στο 66’ σούταρε εκτός περιοχής, χωρίς να απειλεί τον Τζολάκη. Ο Ολυμπιακός «απάντησε» στο 71’ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Χάμες, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Ο Άρης προσπαθούσε να πάρει τα ηνία και να γίνει πιο πιεστικός για να φτάσει την ισοφάριση, δίχως να απειλεί ουσιαστικά. Ο Χάμες στο 76’ σούταρε εντός περιοχής, με τον Κουέστα να μπλοκάρει την προσπάθεια του Κολομβιανού.

Οι φιλοξενούμενοι μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεοτο, είχαν μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Ειδικά στο 79ο λεπτό όταν ο Γκρέι γύρισε από αριστερά, ο Καμάτσο έκανε την προβολή με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι!

Στο 80’ ο Άρης απείλησε ξανά, αλλά ο Τζολάκης έσωσε τον Ολυμπιακό. Ο Πάλμα εκτέλεσε φάουλ, με τον Μπράμπετς να πιάνει την κεφαλιά και τον τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων» να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που απείλησε με προβολή του Μπακαμπού, όμως ο Κουέστα μπλόκαρε. Η μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 89’, όταν ο Σαμασέκου έκανε τη σέντρα, ο Μπουχαλάκης στο δεύτερο δοκάρι πήρε κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 2ο των καθυστερήσεων είχε σουτ που μπλόκαρε ο Κουέστα, μετά από ωραία εναλλαγή με τον Μασούρα.

Στην τελευταία φάση του ματς, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ετέμπο να σουτάρει απ' το ημικύκλιο της περιοχής και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Κάπως έτσι το ματς οδηγήθηκε στην ολοκλήρωσή του. Με μεγάλο σασπένς ειδικά στα τελευταία λεπτά, όταν και δημιουργήθηκαν οι σημαντικότερες ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα, χωρίς να «πιάνει» μεγάλη απόδοση κόντρα στον Άρη που μετά την εικόνα του και στα δύο παιχνίδια με τους «ερυθρόλευκους», έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει για τη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Ανδρούτσος (65’ Ρέαμπτσιουκ), Ρέτσος, Ντόη, Βρουσάι (80’ Μπουχαλάκης), Σαμασέκου, Ινμπόμ Χουάνγκ, Γκάρι Ροντρίγκες (69’ Ροντινέι), Κασάμι (64’ Χάμες Ροντρίγκες), Μασούρας, Ελ Αραμπί (69’ Μπακαμπού).

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάγιο (46’ Εμπακατά), Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (46’ Καμάτσο), Ετέμπο, Μαντσίνι (69’ Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (65’ Πάλμα), Αμπουμπακάρ Καμαρά (35’ Γκρέι).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ