ΣΠΟΡ

Super League: ΑΕΚ - Άρης 3-0 και η «Ένωση» στην κορυφή με +2 από τον Παναθηναϊκό

Super League: ΑΕΚ - Άρης 3-0 και η «Ένωση» στην κορυφή με +2 από τον Παναθηναϊκό
Ορμητική η ΑΕΚ του Αλμέιδα απέναντι στον Άρη, κατόρθωσε να προηγηθεί με πέναλτι του Άμραμπατ σχετικά νωρίς INTIME / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η ΑΕΚ ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς επικράτησε 3-0 του Άρη στην «OPAP Arena» στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League. Όπως αναφέρει το Onsports, η γνωστή αγωνιστική «ταυτότητα» της ΑΕΚ, έκανε την εμφάνισή της για ακόμη μια φορά.

Ορμητική η ομάδα του Αλμέιδα απέναντι στον Άρη, κατόρθωσε να προηγηθεί με πέναλτι του Άμραμπατ σχετικά νωρίς. Οι Θεσσαλονικείς άργησαν αρκετά να ανεβάσουν «στροφές», απειλώντας πρώτη φορά στο τέλος του πρώτου μέρους.

Και εκεί που έδειχναν να ισορροπούν την αναμέτρηση, ήρθε ο Ετέμπο να τους «καταδικάσει» ουσιαστικά, αντικρίζοντας την κόκκινη στη μία ώρα αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, δεν το έκαναν με τον Μπράμπετς και τελικά ο Γκατσίνοβιτς «καθάρισε» τη νίκη, πριν έρθει ο Πινέδα να βάλει το «κερασάκι» στην τούρτα!. Η είσοδος του Σέρβου και του Ελίασον άλλωστε, έδωσε την ενέργεια που είχε χαθεί απ’ την Ένωση.

Κάπως έτσι η ΑΕΚ ανέβηκε στην κορυφή στο +2 απ’ τον Παναθηναϊκό που έχει ματς λιγότερο. Η Ένωση έστω και για μία μέρα θα είναι στην πρώτη θέση, περιμένοντας «στραβοπάτημα» των «πράσινων» στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης.

Η Ένωση όπως κάνει πάντα ειδικά στην έδρα της, άρχισε με όρεξη και ορμητικότητα το ματς. Ο Άρης σε πιο παθητικό ρόλο, έβλεπε τους γηπεδούχους να έχουν την μπάλα και να προσπαθούν να δημιουργήσουν. Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς κάποια μεγάλη φάση στην αναμέτρηση.

Στο 12’ ήρθε διπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ. Αρχικά ο Λιβάι σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Απ’ την εκτέλεση, ο Σιμάνσκι αφύλακτος πλάσαρε κι έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την μπάλα στα πόδια της, με τον Άρη να μην μπορεί να κάνει τίποτα άλλο παρά να διώχνει και να αμύνεται διαρκώς. Μέχρι το 16ο λεπτό. Ο Οντουμπάτζο ανέτρεψε τον Αραούχο και ο διαιτητής αμέσως υπέδειξε το πέναλτι. Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση δύο λεπτά μετά και δεν έκανε λάθος, ανοίγοντας το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους» της Αθήνας.

Τα ηνία της αναμέτρησης παρέμειναν στην πλευρά της ΑΕΚ. Ο Άρης δημιουργικά έδειχνε ανήμπορος να κάνει κάτι καλό, τη στιγμή που δυσκολευόταν υπερβολικά έστω να κρατήσει την κατοχή της μπάλας για να «σπάσει» το ρυθμό των αντιπάλων του. Αυτό πάντως έγινε, λόγω του αρκετά σκληρού παιχνιδιού που επικράτησε.

Στο 36’ ο Γιόνσον συνδυάστηκε με τον Πινέδα, ο Μεξικανός βρήκε τον Λιβάι Γκαρσία που κινήθηκε από αριστερά και σούταρε, με τον Κουέστα να αποκρούει διατηρώντας το 1-0.

Η πρώτη απειλή για τον Άρη ήρθε στο τέλος του πρώτου μέρους. Χαρακτηριστικό του πόσο παθητικό ρόλο αναγκάστηκαν να έχουν οι Θεσσαλονικείς στην αναμέτρηση. Ο Ιτούρμπε βρήκε τον Νταρίντα, ο Τσέχος σέντραρε, ο Γκρέι αμαρκάριστος πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ και σπαταλώντας την ευκαιρία. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το 1-0 για την ΑΕΚ, που ήταν η σωστή καταγραφή των όσων έγιναν στο χορτάρι της Νέας Φιλαδέλφειας, με την Ένωση να είναι σαφώς ανώτερη, πιεστική και να περιορίζει τον Άρη σημαντικά.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος. Συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό, ο Νταρίντα εκτέλεσε φάουλ, ο Αθανασιάδης δεν έδιωξε καλά, ο Γκαρσία πήρε κεφαλιά, έδιωξαν οι αμυντικοί της Ένωσης και ο Γκρέι από κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα! Η φάση ελέγχθηκε και για πέναλτι, όμως κρίθηκε πως δεν υπήρξε κάποια παράβαση.

Τη στιγμή που ο Άρης έμοιαζε να έχει ισορροπήσει το ματς και έδινε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, ήρθε η αποβολή του Ετέμπο στο 60ο λεπτό. Ο αμυντικός χαφ της ομάδας του Πάρντιου είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Σιμάνσκι και έτσι άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες.

Άμεσα η ΑΕΚ πήρε εκ νέου τα ηνία, δείχνοντας πως θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να «καθαρίσει» το ματς. Στο 64’ ο Πινέδα σούταρε, με τον Κουέστα να μην προβληματίζεται. Τέσσερα λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Άρη να απειλήσει. Ο Φαμπιάνο έκανε σέντρα, ο Μπράμπετς πήρε την κεφαλιά, με τον Αθανασιάδη να πέφτει στη γωνιά του και να διώχνει σε κόρνερ.

Η είσοδος Γκατσίνοβιτς και Ελίασον έδωσε ενέργεια στην ΑΕΚ στην τελική ευθεία της αναμέτρησης. Στο 72’ ο Ελίασον έκανε τη σέντρα για τον Αραούχο που πήρε την κεφαλιά με τον Κουέστα να σώζει, αν και ο Αργεντινός ήταν εκτεθειμένος. Στο 74’ ο Γκατσίνοβιτς έκανε την προσπάθεια, σούταρε, με την μπάλα να φεύγει δίπλα απ’ το δοκάρι του Κουέστα.

Τελικά το 2-0 ήρθε στο 76’. Ο Αραούχο κράτησε μπάλα, έδωσε στον Γκατσίνοβιτς, με τον Σέρβο να πλασάρει τον Κουέστα για το 2-0 «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Η φάση εξετάστηκε για πιθανό φάουλ πάνω στον Νταμπό, αλλά το τέρμα μέτρησε κανονικά.

Ένα άστοχο σουτ του Μάνταλου και ένα φάουλ του Ιτούρμπε που δεν ανησύχησε τον Αθανασιάδη, ακολούθησαν στην αναμέτρηση που είχε αρχίσει να «σβήνει» πλέον.

Τελικά το… κερασάκι στην τούρτα, μπήκε στο 88’. Ο Ναμπό έκανε το λάθος γυρίζοντας την μπάλα προς τον Φαμπιάνο, ο Αραούχο έφυγε μόνος, γύρισε στον Πινέδα κι ο Μεξικανός «έγραψε» το 3-0 στην κενή εστία.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσούμπερ έχασε την ευκαιρία για να σκοράρει κι αυτός, με το 3-0 να «σφραγίζει» τελικά τις προσπάθειες των δύο ομάδων και να στέλνει την ΑΕΚ στην κορυφή.

AEK (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (79’ Σιντιμπέ), Σιμάνσκι (70’ Γκατσίνοβιτς), Άμραμπατ (70’ Ελίασον), Πινέδα, Γιόνσον (79’ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (79’ Τσούμπερ), Αραούχο.

ΑΡΗΣ (Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (70’ Μαζικού), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πέερσμαν, Eτέμπο, Ντουκουρέ, Νταρίντα, Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία (90+3’ Σγούρος), Γκρέι (61’ Νταμπό).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ