ΣΠΟΡ

Νικ Κύργιος: Απαλλάχτηκε της κατηγορίας για επίθεση στην πρώην κοπέλα του ο σταρ του τένις

Νικ Κύργιος: Απαλλάχτηκε της κατηγορίας για επίθεση στην πρώην κοπέλα του ο σταρ του τένις
Ο Νικ Κύργιος δήλωσε ένοχος για επίθεση στην πρώην κοπέλα του, ωστόσο το δικαστήριο τον απάλλαξε από την κατηγορία (Mick Tsikas/AAP Image via AP)

Γλίτωσε την καταδίκη ο ελληνικής καταγωγής, Αυστραλός σταρ του τένις Νικ Κύργιος , παρά το γεγονός ότι δήλωσε ένοχος για επίθεση στην πρώην φίλη του.

Εμφανιζόμενος στο Ειρηνοδικείο της Καμπέρα την Παρασκευή (3/2), ο 27χρονος τενίστας παραδέχτηκε ότι έσπρωξε την πρώην κοπέλα του, Κιάρα Πάσσαρι, μετά από καυγά έξω από το διαμέρισμά της στις 10 Ιανουαρίου 2021, ανέφερε το Nine News, θυγατρικό του CNNi.

Ο Κύργιος ήθελε να αρθεί η κατηγορία της επίθεσης, προβάλλοντας λόγους ψυχικής υγείας, αλλά αυτό απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Αντίθετα, ο δικαστής Μπεθ Κάμπελ άκουσε την παραδοχή της ενοχής του και, στη συνέχεια, απέρριψε την κατηγορία, αποδεχόμενος ότι η σοβαρότητα του θέματος ήταν «χαμηλού επιπέδου», που σημαίνει ότι η καταδίκη δεν καταγράφηκε.

Σε ένα story του Instagram, ο Κύργιος ζήτησε συγγνώμη για την βλάβη που είχε προκαλέσει και είπε ότι είναι επικεντρωμένος στην ανάρρωση από έναν πρόσφατο τραυματισμό στο γόνατο που τον ανάγκασε να αποχωρήσει από το Australian Open τον περασμένο μήνα.

«Σέβομαι τη σημερινή απόφαση και είμαι ευγνώμων στο δικαστήριο που απέρριψε τις κατηγορίες χωρίς καταδίκη. Δεν ήμουν σε καλή κατάσταση όταν συνέβη αυτό και αντέδρασα σε μια δύσκολη κατάσταση με τρόπο που μετανιώνω βαθιά», είπε.

«Η ψυχική υγεία είναι δύσκολη. Η ζωή μπορεί να φαίνεται ανυπόφορη. Αλλά ανακάλυψα ότι το να λαμβάνω βοήθεια και να δουλεύω με τον εαυτό μου με βοήθησε να νιώσω καλύτερα και να γίνω καλύτερα», πρόσθεσε.

Ο Κύργιος, ο οποίος είναι 20ος στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν δεύτερος στο Wimbledon στο απλό ανδρών πέρυσι και κέρδισε τον τίτλο του διπλού ανδρών στο Australian Open του 2022 με παρτενέρ τον Θανάση Κοκκινάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ