ΣΠΟΡ

Τεντόγλου: Η World Athletics ακύρωσε το άλμα της χρονιάς για το χρώμα στα παπούτσια

Τεντόγλου: Η World Athletics ακύρωσε το άλμα της χρονιάς για το χρώμα στα παπούτσια
Ο Τεντόγλου μετά από την ακύρωση της World Athletics, έκανε ένα οργισμένο post στο Instagram απευθυνόμενος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία INTIME / Bildbyran

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ακύρωσε το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στα 8,40 μ. σε πρόσφατο μίτινγκ -που ήταν η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο- λόγω... χρώματος παπουτσιών! Την περασμένη εβδομάδα ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους έκανε 8,40 μ. σε μίτινγκ στο Τόρουν και ανέβηκε στο Νο1 του κόσμου για το 2023.

Σε εκείνον τον αγώνα, στον οποίο κανείς δεν ήλεγξε τα παπούτσια του, ο Τεντόγλου φορούσε μια limited edition σειρά αγωνιστικών παπουτσιών. Όπως προέκυψε αργότερα, όμως, τα παπούτσια αυτά είναι το μοντέλο «Ambition 2» που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες μήκους.

Οι τεχνικοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου ζήτησαν από τον Τεντόγλου φωτογραφίες από εκείνο το παπούτσι και λίγες ημέρες αργότερα ακύρωσαν την επίδοσή του, η οποία πλέον δεν υπάρχει ούτε στις λίστες των κορυφαίων επιδόσεων της χρονιάς, ούτε στις φετινές επιδόσεις του Τεντόγλου.

Ωστόσο, αυτή η ετεροχρονισμένη απόφαση της World Athletics για αντικανονικά παπούτσια προκάλεσαν την αντίδραση του ίδιου του αθλητή, αφού το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Τεντόγλου έχει αγωνιστεί ξανά με τα ίδια παπούτσια χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις!

Ο ίδιος, μετά από αυτή την κίνηση της World Athletics, έκανε ένα post στο Instagram και απευθυνόμενος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία έγραψε:

«Λοιπόν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου έχει στην ομάδα της ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από παπούτσια και αθλητισμό και αποφάσισαν ποια σπάικς είναι εντάξει και ποια όχι για τους αθλητές.

Θεωρούν ότι το πάχος στο πίσω μέρος του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο αλλά κάνει τα σπάικς πιο βαριά και και πιο σκληρά στο τρέξιμο.

Μου ακύρωσαν το άλμα στα 8.40 μ. επειδή φορούσα τα σπάις στην πρώτη φωτογραφία, όταν τα άλλα δύο ήταν εντάξει για άλμα εις μήκος. Στις πρώτες δύο φωτογραφίες είναι τα ίδια σπάικς σε διαφορετικό χρώμα στο μεταξύ.

Ελέγξατε όλα τα σπάικς με τα οποία έγιναν ρεκόρ; Είχαν λέιζερ στον διάδρομο; Νομίζω ότι πρέπει να έχετε στην ομάδα σας ανθρώπους με εμπειρία στο άθλημα. Εγώ είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω ότι είναι άνετο και ασφαλές.

Δεν με νοιάζει για το άλμα στα 8.40μ. Μπορώ να το πηδήξω ότι διάολο θέλω. Είναι απλώς άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο είναι ότι την προσεχή εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια σε διαφορετικό χρώμα οπότε θα «εγκριθούν» 😂.

Προφανώς είναι εντάξει να χάνεις τρία αντιντόπινγκ τεστ, αλλά να μην φοράς συγκεκριμένα παπούτσια. Τα Black panther είναι πολύ δυνατά. ✊✊»

https://www.instagram.com/p/CoraQXaMlJJ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ