ΣΠΟΡ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου: Στον τελικό του τριπλούν Τσιάμης - Ανδρικόπουλος

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου: Στον τελικό του τριπλούν Τσιάμης - Ανδρικόπουλος
Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού πέτυχε ο σπουδαίος Πέδρο Πιτσάρδο με 17,48 μ. Intime

Διπλή θα είναι η εκπροσώπηση της Ελλάδας στον τελικό του τριπλούν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη ο οποίος θα διεξαχθεί το απόγευμα της Παρασκευής (3/3, 19:35).

Ο Τσιάμης έκανε 16.26μ. στο πρώτο του άλμα και πήρε την πρόκριση σε ακόμα έναν τελικό στην καριέρας του, καθώς κατέλαβε την έβδομη θέση στα προκριματικά. Ήταν άκυρος στη δεύτερη προσπάθεια του και σημείωσε 16,26 μ. στην τρίτη.

Ο 41χρονος άλτης ήταν έβδομος στον τελικό του Τορούν με 16,40 μ. το 2021, ενώ στις άλλες συμμετοχές του στη διοργάνωση, το 2011 στο Παρίσι και το 2013 στο Γκέτεμποργκ δεν είχε προκριθεί στον τελικό.

Ο Ανδρικόπουλος έκανε 16.39μ. στο τρίτο του άλμα και πέρασε με την έκτη καλύτερη επίδοση στον τελικό. Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο και πέρασε από τα προκριματικά, όπως είχε πράξει και στην προηγούμενη διοργάνωση στο Τορούν. Μέχρι το τρίτο άλμα ήταν εκτός οκτάδας, καθώς είχε κάνει 15.81μ. στο πρώτο και 16.05μ. στο τρίτο.

Όσον αφορά στον τρίτο εκπρόσωπο μας στο αγώνισμα, ο Ανδρέας Πανταζής έκανε 16.06μ. στην τρίτη προσπάθεια κι έμεινε στην ενδέκατη θέση. Στις δύο πρώτες ήταν άκυρος, ενώ ο τελευταίος που προκρίθηκε ήταν ο Τούρκος, Τσακίρ με 16.20μ.

Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού πέτυχε ο σπουδαίος Πέδρο Πιτσάρδο με 17,48 μ. Ο Πορτογάλος ήταν κι ο μόνος από τους 17 που πέτυχε το όριο (16,70 μ.) πρόκρισης στον τελικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ