Στο εδώλιο οκτώ άτομα για το θάνατο του Μαραντόνα
Ανανεώθηκε:
Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν το επόμενο διάστημα οκτώ επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από πρόθεση και με ενδεχόμενο δόλο» αναφορικά με τον θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα.
Σύμφωνα με το ESPN, σε περίπτωση που καταδικαστούν, οι κατηγορούμενοι ενδεχομένως να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης από οκτώ έως και 25 χρόνια.
Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων, που αποτελείται από τους δικαστές Κάρλος Φαμπιάν Μπλάνκο, Γκουστάβο Αντριάν Ερμπέλ και Ερνέστο Γκαρθία Μανιόν.
Πρόκειται για τον προσωπικό γιατρό του Μαραντόνα και νευροχειρουργό Λεοπόλδο Λούκε, τη ψυχίατρό του Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, τον ψυχολόγο Κάρλος Άνχελ Ντίας, τη γιατρό Νάνσι Έντιθ Φορλίνι, τον επικεφαλής νοσηλευτή Μαριάνο Αριέλ Περόνι, τη νοσηλεύτρια Νταϊάνα Χισέλ Μαδρίδ, τον νοσηλευτή Ρικάρδο Ομάρ Αλμιρόν και τον γιατρό της κλινικής, Πέδρο Πάμπλο Ντι Σπάνια.
Ο Μαραντόνα πέθανε στις 25 Νοεμβρίου του 2020 σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια ενώ είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον εγκέφαλο νωρίτερα τον ίδιο μήνα.
Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει ακόμη οριστεί, ωστόσο δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από τις αρχές του 2024.
Η νεκροψία – νεκροτομή αποκάλυψε ότι ο Μαραντόνα είχε πεθάνει στον ύπνο του από οξύ πνευμονικό οίδημα, μετά από συσσώρευση υγρού στους πνεύμονές του -κάτι που συνέβη μετά από καρδιακή ανεπάρκεια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δίπλα σε Μαραντόνα και Πελέ το άγαλμα του Μέσι στο μουσείο CONMEBOL
Μαραντόνα: Στην Αργεντινή ξανά η φανέλα που φορούσε στον τελικό του Μουντιάλ του 1986
Θάνατος Μαραντόνα: Στο εδώλιο η ιατρική του ομάδα για ανθρωποκτονία από πρόθεση
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00
IRIS: Υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις - Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
03:00
Έως πότε υποβάλλεται η τροποποιητική δήλωση για την επιστροφή ενοικίου
02:00