ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2: Από «ατσάλι» οι «πράσινοι» πήραν τεράστια νίκη

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2: Από «ατσάλι» οι «πράσινοι» πήραν τεράστια νίκη
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2: Σε ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου το «τριφύλλι» με πέναλτι στο 90+1’ πήρε τεράστιας σημασίας νίκη για το Πρωτάθλημα – Μπερνάρ και Αουγκούστο τα άλλα δύο γκολ.

Το ματς της δεκαετίας στην Τούμπα, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει απίστευτο χαρακτήρα και να παίρνει τεράστια νίκη! Οι «πράσινοι» σε μια αναμέτρηση που έκρυβε απίστευτες συγκινήσεις στο τέλος της, έφυγαν νικητές απ’ τη Θεσσαλονίκη με 2-1. Είχαν προηγηθεί απ’ το πρώτο μέρος με τον Μπερνάρ, αλλά η τελική ευθεία της αναμέτρησης ήταν γεμάτη σασπένς.

Ο Αουγκούστο ισοφάρισε στο 85’, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι και στο 90+1’ το μετέτρεψε σε γκολ! Το 1-2 ήταν γεγονός, αλλά παίχτηκαν ακόμη 15 λεπτά έξτρα χρόνου! Εκεί δόθηκε πέναλτι πάνω στον Αουγκούστο, όμως η εξέταση της φάσης στο VAR έδειξε πως υπάρχει οφσάιντ. Μέχρι τέλους ο ΠΑΟΚ πάλεψε απίστευτα για να ισοφαρίσει, ο Παναθηναϊκός κράτησε κι έφυγε θριαμβευτής απ’ την Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ στην αρχή του ματς προσπάθησε να πιέσει ψηλά, δυσκολεύοντας όσο μπορούσε την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού. Οι όποιες καλές στιγμές για τον «δικέφαλο» δεν έφεραν κάποια σημαντική ευκαιρία. Σε αντίθεση με τους «πράσινους» που στο 11’ κάλλιστα θα μπορούσα να προηγηθούν.

Έφυγαν στο χώρο με τον Μπερνάρ να κάνει ωραία πάσα στον Σπόραρ που βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Σλοβένος πλάσαρε άουτ σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε με το γυριστό του Ζίβκοβιτς που ανάγκασε σε μεγάλη επέμβαση τον Μπρινιόλι. Ο Ιταλός ήταν καθοριστικός και στο 29’ όταν ο Κωνσταντέλιας ξέφυγε απ’ τον Σάντσες αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας πρόλαβε και έσωσε την ομάδα του.

Το σουτ του Τάισον στο 36’ έφυγε άουτ και δύο λεπτά μετά άλλαξαν οι ισορροπίες στην Τούμπα. Ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε πολύ όμορφα με τον Μάγκνουσον να ανοίγει αριστερά στον Χουάνκαρ, ο Ισπανός γύρισε στην περιοχή, ο Σπόραρ βρήκε την μπάλα και την έστρωσε στον Μπερνάρ που με υπέροχο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κοτάρσκι για το 0-1!

Οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους πέντε λεπτά μετά το γκολ των «πράσινων». Ο Αουγκούστο αποφάσισε να δοκιμάσει το πόδι του από μακριά, το σουτ ήταν πολύ καλό αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Παναθηναϊκού. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Σπόραρ να μην μπορεί και πάλι να σκοράρει. Στο 48’ ο Σλοβένος βγήκε τετ α τετ, με τον Κοτάρσκι να τον νικά και να κρατά το 0-1.

Ο Τάισον στο 56’ έπιασε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει. Ο ΠΑΟΚ όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαζε την πίεσή του, προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση και έδειχνε να δυσκολεύει τον Παναθηναϊκό σημαντικά, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα.

Παρά την πίεσή του ο «δικέφαλος» δεν είχε κάποια μεγάλη ευκαιρία, με τον Σπόραρ στο 61’ να έχει τη δική του στιγμή και πάλι, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει με σουτ εντός περιοχής. Ο Ζίβκοβιτς στο 67’ σούταρε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά μετά δεν απείλησε ο Τάισον με την κεφαλιά που επιχείρησε.

Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να δικαιωθούν για την πίεσή τους στο 85’! Μετά από προσπάθεια του Μπράντον Τόμας, ο Αουγκούστο ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας για τον «δικέφαλο».

Η ισορροπία στο σκορ έφερνε τον Παναθηναϊκό σε διαφορετική ανάγκη. Έτσι οι «πράσινοι» αμέσως ανέλαβαν δραστηριότητα που δεν είχαν στο δεύτερο μέρος. Στο 89’ λοιπόν, ο Ιωαννίδης ανατράπηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς φάνηκε να τον πατάει και ο διαιτητής αρχικά δεν έδειξε κάτι. Όμως ο Μανούχος τον ειδοποίησε να πάει να δει τη φάση και ο Σίμπερτ υπέδειξε τελικά πέναλτι!

Ο Φώτης Ιωαννίδης στο 90+1’ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι, πετυχαίνοντας το 1-2!

Οι συγκινήσεις, όμως, δεν τελείωσαν εκεί. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. O Κλεϊνχέισλερ ανέτρεψε τον Αουγκούστο και δόθηκε η παράβαση. Όμως η φάση εξετάστηκε και διαπιστώθηκε πως υπάρχει οφσάιντ, έτσι υποδείχθηκε ο Τόμας εκτός θέσης.

Παρότι οι καθυστερήσεις ήταν 8 λεπτά, ο Σίμπερτ άφησε το ματς μέχρι το 90+15’. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πολλές στατικές φάσεις, οι «μάχες» ήταν απίστευτες και τελικά ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστιας σημασίας νίκη στην Τούμπα με 1-2!

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (46' Βιεϊρίνια), Ινγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες (74' Ελ Καντουρί), Ντάντας (68' Σβαμπ), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας (83' Μπίσεσβαρ), Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (73' Τόμας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Σένκεφελντ, Σπόραρ (70' Ιωαννίδης), Μπερνάρ (81' Βέρμπιτς), Σάντσες (59' Κώτσιρας), Τσέριν (81' Κλέινχεϊσλερ), Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Παλάσιος (59' Μαντσίνι).

Πηγή: Οn Sports

ΔΗΜΟΦΙΛΗ