ΣΠΟΡ

Βόλος - Παναθηναϊκός 0-2: «Καθάρισε» με Σπόραρ και πάει για «τελικό» με ΑΕΚ

Βόλος - Παναθηναϊκός 0-2: «Καθάρισε» με Σπόραρ και πάει για «τελικό» με ΑΕΚ
INTIME / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με τον Ιωαννίδη να σκοράρει 15 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και τον Σπόραρ να ολοκληρώνει μια επίθεση «playstation», ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» τον Βόλο με 2-0 και περιμένει την Κυριακή την ΑΕΚ στην Λεωφόρο σε ένα ματς «τελικό» για την κατάκτηση της Super League.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με εμφανή διάθεση να σκοράρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, επιτιθέμενος κυρίως από τα αριστερά με τον Βέρμπιτς και ψάχνοντας να βρει το κενό στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας.

Στο 34ο λεπτό ο Παναθηναϊκός κατέγραψε διπλή χαμένη ευκαιρία για το 0-1… Από κόρνερ του Τσέριν, η μπάλα έμεινε στη μικρή περιοχή, με τον Ιωαννίδη να σουτάρει, τη μπάλα να φτάνει μετά από κόντρες στον Βέρμπιτς που έκανε το γυριστό σουτ, για να μπλοκάρει ο Κότνικ! Ενώ στο 41', μετά από γέμισμα του Παλάσιος από δεξιά, ο Άλχο πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα η οποία προοριζόταν για τον Βέρμπιτς, στο δεύτερο δοκάρι.

Ο Ιωαννίδης όμως έλυσε το «γόρδιο δεσμό» μόλις 15'' μετά την σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο από ασίστ του Μαντσίνι για το 0-1. Και εν συνεχεία οι πράσινοι βρήκαν και δεύτερο γκολ όταν άλλαξαν την μπάλα πανέμορφα οκτώ ποδοσφαιριστές με τον Μαντσίνι να κάνει και πάλι την ασίστ προς τον Σπόραρ ο οποίος νίκησε με κεφαλιά ψαράκι τον Κότνικ για να γράψει το 0-2 για τον Παναθηναϊκό.

Έτσι παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε την ομάδα του στο γήπεδο του Βόλου με πέντε αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση της Τούμπας και ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Οι Κώτσιρας, Σάρλια, Μαντσίνι, Βέρμπιτς και Ιωαννίδης πήραν θέση στο αρχικό σχήμα αντί των Σάντσες, Σένκεφελντ, Κουρμπέλη, Μπερνάρ και Σπόραρ που πήραν και κάποιες ανάσες για να ξεκουραστούν ενώ ο αρχηγός έμεινε στον πάγκο και για να προφυλαχθεί λόγω καρτών.

Ο Μπρινιόλι βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ, με τον Κώτσιρα να παίζει δεξιά και τον Χουάνκαρ αριστερά ενώ οι Σάρλια - Μάγκνουσον βρέθηκαν στο κέντρο της άμυνας. Ο Πέρεθ έπαιξε ως αμυντικό χαφ με τους Τσέριν και Μαντσίνι δίπλα του. Ο Παλάσιος ξεκίνησε στο δεξί άκρο, ο Βέρμπιτς στο αριστερό και ο Ιωαννίδης στην κορυφή.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας).
Τέταρτος διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας).
VAR: Φωτιάς (Πέλλας).
AVAR: Κόλλιας (Ηπείρου).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Σιέλης, Πίρινεν, Λούνα, Τσοκάνης (46' Μπαριέντος), Μεταξάς, Γκάγκι (67' Σι), Ντέλετιτς, Τσιρίνος (67' Πιρές), Οζέγκοβιτς.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (74' Πούχατς), Τσέριν (68' Τσόκαϊ), Ρούμπεν, Παλάσιος (60' Μπερνάρ), Μαντσίνι, Βέρμπιτς (68' Κλεϊνχέισλερ), Ιωαννίδης (60' Σπόραρ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ