ΣΠΟΡ

Επίσημα αποσύρεται ο Ναδάλ από το Ρολάν Γκαρός

Επίσημα αποσύρεται ο Ναδάλ από το Ρολάν Γκαρός
Ο Ισπανός τενίστας Ράφαελ Ναδάλ AP Photo/Aaron Favila

Την επίσημη απόσυρσή του από το Ρολάν Γκαρός, ανακοίνωσε ο Ράφαελ Ναδάλ την Πέμπτη (18/5) λόγω σοβαρού τραυματισμού, που έχει υποστεί στο ισχίο του μετά το Αυστραλιανό Όπεν, ενώ τόνισε πως δεν έχει σκοπό να αγωνιστεί για τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, σε σχετική συνέντευξη, που παραχώρησε ο κορυφαίος τενίστας «αν συνεχίσω να παίζω τώρα, δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να παίξω την επόμενη χρονιά. Δεν θα πάω στο Roland Garros, δεν θα παίξω αυτούς τους μήνες και πρόθεσή μου είναι η επόμενη χρονιά να είναι η τελευταία μου. Να μπορώ να παίξω τα τουρνουά που θέλω και να αποχαιρετήσω αυτούς που με έχουν σημαδέψει».

Σημειώνεται ότι, θα είναι η πρώτη φορά σε 18 σεζόν που ο Ισπανός χάνει το γαλλικό Grand Slam, αν και αποχώρησε από τη διοργάνωση το 2016 όταν υπέστη κάταγμα στον αριστερό καρπό.

Παράλληλα, σημείωσε: «Η αποθεραπεία του τραυματισμού που έπαθα στην Αυστραλία δεν πήγε όπως θα ήθελα. Έχω χάσει ορισμένους στόχους και η συμμετοχή στο Roland Garros γίνεται αδύνατη. Αυτή τη στιγμή δεν θα μπορώ να είμαι στο Παρίσι. Με το τι σημαίνει αυτό το τουρνουά για μένα, μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ