ΣΠΟΡ

Γύρω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο κινείται η νέα εθνική ομάδα μπάσκετ

Γύρω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο κινείται η νέα εθνική ομάδα μπάσκετ
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Η νέα εθνική ομάδα μπάσκετ έδειξε ότι μπορεί να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Δεν ήταν μόνο η νίκη με 78-52 επί της Τουρκίας, αλλά το ωραίο, θεαματικό και γρήγορο μπάσκετ, που έπαιξε, καθοδηγούμενη από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Όλοι το ανέμεναν, και το πρώτο δείγμα γραφής της εθνικής μπάσκετ κόντρα στην Τουρκία το επιβεβαίωσε: η νέα εθνική μπάσκετ κινείται γύρω από τον άσσο του Μιλγουόκι, ο οποίος με την παρουσία του δίνει και τον τόνο του παιχνιδιού.

Είναι μια αθλητική ομάδα, με πολλή ενέργεια, που τρέχει στην επίθεση και παίζει τόσο πιεστική άμυνα, ακόμη και στα ¾ του γηπέδου. Η παρουσία του Giannis μας επιτρέπει και τις αλλαγές στα πικ εν ρολ, αφού μπορεί να μαρκάρει από το 1 έως και το 5 (μάζεψε και 4 ριμπάουντς). Όσο για την επίθεση, απλά όποιος του δώσει ανοιχτό γήπεδο, θα βλέπει την πλάτη του. Στην Ευρώπη δεν έχει αντίπαλο. Ήταν άστοχος στις βολές, κάτι που λογικά θα επιχειρήσουν οι αντίπαλοι μας να εκμεταλλευτούν. Σε σετ παιχνίδι όμως είχε σωστές επιλογές, ενώ έδωσε και 4 ασσίστ.

2549897


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Από κοντά, εντυπωσιακή η παρουσία και του Κώστα Κουφού, που κυριάρχησε στα καλάθια, σε άμυνα και επίθεση (4 ριμπάουντς και 3 μπλοκ). Κάτι που σημαίνει πολλές ανάσες για τον Γιάννη Μπουρούση, που μπορεί να μετατραπεί στον 2ο πόλο του παιχνιδιού μας, ακόμη με τον Αντετοκούνμπο εκτός. Και ο Μπόγρης μπορεί επίσης να τους δώσεις ανάσες, αλλά και ένα ακόμη κορμί, κυρίως για τους Ιταλούς NBAερ.

2549901


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Χαραλαμπόπουλος, Αγραβάνης, Παπαπέτρου και Θανάσης Αντετοκούνμπο προσφέρουν την δυνατότητα στον Κατσικάρη να πιέζει στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση να πάρει σκορ, μέσα από τις περιστροφές. Ο «μεγάλος Αντετοκούνμπο» βοήθησε στην άμυνα, πήρε ριμπάουντς και είχε 2 καρφώματα για χάι-λάιτς. Οι 2 του Ολυμπιακού, στην τελευταία περίοδο πήραν πάνω τους την εθνική, καθώς ο Κατσικάρης απέσυρε τον Giannis και τους άλλους βασικούς, για να δει πως θα αντιδράσουν. Και αυτοί ανταποκρίθηκαν απόλυτα.

2549873


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Υπάρχουν και αδυναμίες. Πίσω από τον Καλάθη, που είναι στο ίδιο τοπ επίπεδο στο 1, φαίνεται ότι χρειαζόμαστε τον Σλούκα (τραυματίας και κάνει αγώνα δρόμου). Ο Μάντζαρης ήταν αγχωμένος (άστοχος στα σουτ που πήρε και κάποια λάθη), ο Αθηναίου και ο Ντόρσεϊ αρκετά ψαρωμένοι. Βέβαια, αν χρειαστεί, υπάρχει ο ... Γιάννης Αντετοκούνμπο. Μην ξεχνάμε ότι στους Μπακς, ο Τζέισον Κιντ έχει προαναγγείλει, ότι του χρόνου θα παίξει play maker.

2549900


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Επίσης τα πολλά λάθη (πάνω από 10), ενώ στην επίθεση λείπουν τα γκαρντ για το πικ εν ρολ και πρέπει το παιχνίδι μας να πάει περισσότερο στο ένας με έναν, και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Επίσης θα χρειαστεί το μακρυνό σουτ γιατί δεν θα μας αφήσουν οι αντίπαλοι μας ανοιχτό γήπεδο.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 42-34, 60-41, 78-52

Ελλάδα (Κατσικάρης): Αθηναίου 3 (1τρ.), Μπουρούσης 6 (2), Καλάθης 8, Καββαδάς, Μάντζαρης 2, Αγραβάνης 8 (1), Παπαπέτρου 15 (1), Ντόρσεϊ, Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης 2, Γ. Αντετοκούνμπο 13, Κουφός 17, θ. Αντετοκούνμπο 4.

2549869

Επόμενο φιλικό και πάλι με την Τουρκία στην Πόλη την Κυριακή και την ερχόμενη Τρίτη με την Σερβία στο Βελιγράδι. Στην ομάδα θα ενσωματωθεί την Δευτέρα και ο Περπέρογλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ