ΣΠΟΡ

Πρόστιμο - ρεκόρ στον Τζόκοβιτς για τη ρακέτα που έσπασε στο φιλέ

Πρόστιμο - ρεκόρ στον Τζόκοβιτς για τη ρακέτα που έσπασε στο φιλέ
AP Photo/file

Ακριβά θα πληρώσει το ξέσπασμά του ο άσος του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, στον οποίο επιδόθηκε πρόστιμο για την ρακέτα που έσπασε στον τελικό του φετινού Wimbledon.

Έχοντας χάσει το τρίτο παιχνίδι στο πέμπτο σετ του αγώνα του κόντρα στον Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ, ο Τζόκοβιτς ξέσπασε χτυπώντας τη ρακέτα του στο φιλέ και καταστρέφοντάς την, ενώ άφησε και σημάδι στον στύλο. Κάπως έτσι, βρέθηκε να κατηγορείται για «κατάχρηση ρακέτας» και καλείται να πληρώσει 7.104 ευρώ, το υψηλότερο ατομικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί το 2023.

Την Κυριακή 16/7, ο Κάρλος Αλκαράθ καιο Νόβακ Τζόκοβιτς προσέφεραν στους φίλους του τένις έναν φανταστικό τελικό με τον 20χρονο να επικρατεί 3-2 σετ μετά από επικό ματς και να κατακτά το Wimbledon.\

Ο Τζόκοβιτς ήθελε πάρα πολύ τον 8ο τίτλο του στο All England Club, για να ισοφαρίσει τον Ρότζερ Φέντερερ και 24ο τρόπαιο Grand Slam, ξεκίνησε με τις ιδανικότερες προοπτικές τον τελικό, αλλά από τη στιγμή που έχασε το ται μπρέικ, έδειξε να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του και να κάνει κάποια λάθη που δε συνάδουν με το επίπεδό του. Πλέον, στρέφει το… μυαλό του στο US Open του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, όπου θα επιδιώξει να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2021.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει για την…σπασμένη ρακέτα είναι μάλλον ασήμαντο για τον ίδιο, αφού ο Τζόκοβιτς εισέπραξε 1,4 εκατομμύρια δολάρια για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Λονδίνο, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post». Εκτιμάται ότι η καθαρή περιουσία του θρυλικού Σέρβου ανέρχεται σε 240 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ