ΣΠΟΡ

Στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο η Ελλάδα

Στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο η Ελλάδα
Οι παίκτες της ομάδας πόλο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Anna Szilagyi

Στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο που γίνεται στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας προκρίθηκε η Ελλάδα.  

Με ένα γκολ του Σκουμπάκη, ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα, η εθνική ομάδα πόλο ανδρών επικράτησε με 10-9 του Μαυροβούνιου.

Εκεί, η γαλανόλευκη θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ιταλία – Σερβία, με τους Ιταλούς να είναι το φαβορί για την πρόκριση.

Σε συνέντευξη του ο τερματοφύλακας της Εθνικής Μανώλης Ζερβεδάς δήλωσε ότι «Ξέραμε ότι το Μαυροβούνιο είναι μια νεανική ομάδα. Παρόλα αυτά είχε έρθει με πολύ όρεξη με πολύ δουλειά. Γνωρίζαμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Παρόλα αυτά νομίζω ότι εμείς το θέλαμε περισσότερο και το δείξαμε στο νερό και γι΄αυτό προκριθήκαμε κιόλας.»

Απαντώντας σε ερώτηση αν κάποια στιγμή ένιωσε ότι θα χαθεί το παιχνίδι απάντησε ότι «έχω μεγάλη πίστη στην ομάδα μου και εμπιστοσύνη ταυτόχρονα. Δεν μπορώ να πω ότι πίστεψα ότι θα χάσουμε. Φαινόταν από το πρώτο δευτερόλεπτο ότι το θέλαμε περισσότερο και δύσκολα ή εύκολα θα το παίρναμε το παιχνίδι. Κρίθηκε σίγουρα στις λεπτομέρεις στο τελευταίο σουτ αν δεν κάνω λάθος και με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι καταφέραμε και προκριθήκαμε στις καλύτερες ομάδες του κόσμου.»

Ερωτώμενος αν η ομάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον επόμενο αντίπαλο τη Σερβία ή την Ιταλία είπε: «Από την αρχή είχαμε θέσει τους στόχους μας για τα μετάλλια και είχαμε πει ότι δεν μας αρκεί να μπούμε στην τετράδα. Σίγουρα σήμερα είναι μέρα χαράς, αλλά αύριο επεξεργαζόμαστε το επόμενο παιχνίδι το οποίο δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Νομίζω ότι εξαρτάται από τη δική μας απόδοση. Ανυπομονώ να ξαναπαίξω τέτοια παιχνίδια.»

Τέλος, δεδομένου ότι η Ελλάδα πήρε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας πριν δύο χρόνια σε ερώτηση αν η Άπω Ανατολή πάει καλύτερα στην Εθνική απάντησε: «Η Εθνική δείχνει μια συνέπεια και αυτό δείχνει ότι γίνεται σοβαρή δουλειά και στα σωματεία και στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας δουλεύουμε σωστά. Όπως είπα με χαροποιεί ιδιαίτερα που καταφέρνουμε τους στόχους μας και ευελπιστώ στην καλύτερη συνέχεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ