ΣΠΟΡ

Παρίσι 2024: Λόγω μόλυνσης του Σηκουάνα ακυρώνεται το ολυμπιακό test event κολύμβησης

Παρίσι 2024: Λόγω μόλυνσης του Σηκουάνα ακυρώνεται το ολυμπιακό test event κολύμβησης
Οι βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες μπορεί να ήταν ένας παράγοντας. Μια προηγούμενη δοκιμαστική εκδήλωση έπρεπε να ακυρωθεί αυτόν τον μήνα. Associated Press

Οι ανησυχίες για την ποιότητα του νερού ανάγκασαν την ακύρωση ενός δοκιμαστικού αγώνα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού στον ποταμό Σηκουάνα την Κυριακή, καθώς οι διοργανωτές διέκοψαν τη μικτή σκυταλοδρομία τριάθλου.

Ενώ οι κολυμβητές του τριάθλου πήγαν στον Σηκουάνα σε αγώνες την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι δοκιμές ποιότητας του νερού έδειξαν υψηλότερα από τα επιτρεπόμενα επίπεδα βακτηρίων ενόψει ενός αγώνα παρατριάθλου το Σάββατο, οπότε ακυρώθηκε. Περαιτέρω δοκιμές πριν από τη μικτή σκυταλοδρομία της Κυριακής παρέμειναν ανοιχτές, σύμφωνα με κοινή δήλωση διοργανωτών και τοπικών αξιωματούχων.

«Ως προληπτικό μέτρο και για την προστασία της υγείας των αθλητών, λήφθηκε για άλλη μια φορά η απόφαση να ακυρωθούν όλοι οι αγώνες κολύμβησης που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα», ανέφερε. Οι αρχές διερευνούν τον λόγο για τους προβληματικούς ελέγχους.

Οι βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες μπορεί να ήταν ένας παράγοντας. Μια προηγούμενη δοκιμαστική εκδήλωση έπρεπε να ακυρωθεί αυτόν τον μήνα, επειδή η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε υπερχείλιση μη επεξεργασμένων απορριμμάτων στον Σηκουάνα, αφήνοντας την ποιότητα του νερού κάτω από τα πρότυπα ασφαλείας.

Οι ακυρώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο θέτουν μια νέα πρόκληση για τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και τις φιλοδοξίες της πόλης να ανοίξει ξανά το εμβληματικό ποτάμι στη δημόσια κολύμβηση μετά τους Αγώνες.

Το Παρίσι ξοδεύει τεράστια ποσά σε έργα διαχείρισης του νερού που αξιωματούχοι λένε ότι θα κάνουν τη ρύπανση που προκαλείται από τις καταιγίδες λιγότερο συχνή μέχρι την έναρξη των Αγώνων στις 26 Ιουλίου 2024. Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων παραμένουν αποφασισμένοι να διοργανώσουν εκδηλώσεις κολύμβησης στην ύπαιθρο κατά μήκος του γραφικού ποταμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ