ΣΠΟΡ

Αυτοί είναι οι παίκτες της εθνικής μπάσκετ που θα πάνε στο προ-ολυμπιακό

Αυτοί είναι οι παίκτες της εθνικής μπάσκετ που θα πάνε στο προ-ολυμπιακό
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ο Φώτης Κατσικάρης κατέληξε στην 12άδα της εθνικής ομάδας μπάσκετ, που θα ταξιδέψει στο Τορίνο για να διεκδικήσει το εισιτήριο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Με δεδομένη την απουσία και του τραυματία Σλούκα, που δεν πρόλαβε να αποθεραπευτεί, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έκοψε δύο τελικά παίκτες.

Στην Αθήνα λοιπόν θα μείνουν ο πιτσιρικάς Τάιλερ Ντόρσεϊ από τα γκαρντ και στους ψηλούς ο Βασίλης Καββαδάς καθώς ο Κατσικάρης προτίμησε να έχει περισσότερους ημίψηλους, αλλά και με την πολυτέλεια της παρουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που μπορεί να παίξει ακόμη και στον "άσσο".

2548417


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Αθηναίου, Αγραβάνης, Παπαπέτρου, Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης και Θανάσης Αντετοκούνμπο θα είναι "νέοι" της Εθνικής στο εφετινό προ-ολυμπιακό τουρνουά.

Στα γκαρντ θα υπάρχουν οι Καλάθης, Αθηναίου, Μάντζαρης, Γιάννης Αντετοκούνμπο. Περιφερειακοί οι Χαραλαμπόπουλος, Περπέρογλου, Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο και στις θέσεις των ψηλών Αγραβάνης, Μπουρούσης, Κουφός, Μπόγρης.

Ένα ακόμη "όπλο" για τον Κατσικάρη είναι η δυνατότητα των 4 "περιφερειακών" να παίξουν κοντά στο καλάθι, σε ελαφριά σχήματα. Για πρώτη φορά η ομάδα έχει 12 αθλητικά κορμιά, που θα ποντάρουν στα αθλητικά τους προσόντα στην άμυνα.

2548416


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Είναι σαφές πάντως ότι στον άσσο.πλην του Καλάθη, η εθνική θα χρειαστεί τον καλό (και όχι αγχωμένο) Μάντζαρη. Επίσης αν βρεθούμε σε καταστάσεις σετ παιχνιδιού, πιθανότατα θα τα βρούμε δύσκολα, αφού λείπουν οι παίκτες τύπου Διαμαντίδη, Σπανούλη, Ζήση για να διαβάζουν την αντίπαλη άμυνα.

Η εθνική αναχωρεί αύριο για το Τορίνο (μέσω Μιλάνου 14.45) και την Δευτέρα ξεκινούν οι υποχρεώσεις (πρώτα με Ιράν 4/7 και Μεξικό 6/7 και μετά τα χιαστί με Κροατία και Ιταλία πιθανότατα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ