ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός-Βόλος 3-0: Σε ρυθμούς ρελαντί οι πράσινοι πριν την Μπράγκα

Παναθηναϊκός-Βόλος 3-0: Σε ρυθμούς ρελαντί οι πράσινοι πριν την Μπράγκα
Eurokinissi

Αν έλεγε κανείς στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να περιγράψει πως ήθελε να πάει το ματς με τον Βόλο, θα περιέγραφε αυτό που έγινε στη Λεωφόρο.

Στο πρώτο ματς του Παναθηναϊκού στην Super League, απέναντι στον Βόλο και λίγες μέρες πριν τη σπουδαία ρεβάνς με την Μπράγκα, οι «πράσινοι» ήταν σαφώς ανώτεροι παρά τα επτά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Μάλιστα δόθηκε η ευκαιρία να αντικατασταθούν στο ημίχρονο οι Ρούμπεν και Παλάσιος.

Το 3-0 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά, με το πρώτο γκολ του Τσέριν να έρχεται αμέσως μετά το δεκάλεπτο και τα πάντα να «καθαρίζουν» απ’ το πρώτο μέρος με την κεφαλιά του Ιωαννίδη. Ο Βέρμπις διαμόρφωσε το τελικό σκορ, απέναντι σε έναν Βόλο που είχε ουσιαστικά μία πολύ καλή φάση και έδειξε να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα. Ντεμπούτο έκανε για τον Παναθηναϊκό ο Πάλμπερ-Μπράουν που πέρασε ως αλλαγή. Αξιοσημείωτη η αποθέωση του Σπόραρ απ’ τους «πράσινους» φιλάθλους.

Το ματς άρχισε με τον Βόλο να κλείνεται στα καρέ του σχεδόν άμεσα, προσπαθώντας να κλείσει τους χώρους στον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα με υπομονή για να βρουν το χώρο που θα «χτυπήσουν». Τελικά το κατάφεραν στο 11’.

Ο Παλάσιος από δεξιά έκανε τη σέντρα, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά και ο Τσέριν από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Τρία λεπτά μετά οι «πράσινοι» απείλησαν και πάλι μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών τους, ο Βέρμπιτς έκανε τακουνάκι στον Ιωαννίδη αλλά έδιωξαν οι αμυντικοί του Βόλου. Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν επιθετικά στο 20ο λεπτό, όταν ο Άλχο σέντραρε και ο Μαχαίρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Υπομονετικά ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να γυρίσει την μπάλα για να βρει χώρους. Ο Κώτσιρας στο 33’ έκανε πολύ καλή ενέργεια, αλλά το τελείωμά του βρήκε σε ετοιμότητα τον Σιαμπάνη που έδιωξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά ο Παλάσιος δεν έφτασε την μπάλα στη σέντρα του Μλαντένοβιτς.

Το δεύτερο γκολ τελικά δεν άργησε για τον Παναθηναϊκό. Στο 37’ οι «πράσινοι» κέρδισαν κόρνερ, το εκτέλεσε ο Μπερνάρ και ο Ιωαννίδης σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους, η μπάλα κάπου βρήκε και κατέληξε στα δίχτυα του Σιαμπάνη για το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» το ημίχρονο με στατικές φάσεις που δεν έφεραν αποτέλεσμα κι ένα σουτ του Βέρμπιτς που δεν βρήκε στόχο. Έτσι με την απόλυτη κυριαρχία των «πράσινων» κι αυτό το 2-0, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αϊτόρ φάνηκε να μπαίνει ορεξάτος. Στο 51’ έκανε σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Δύο λεπτά μετά, ήρθε ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Ισπανό να δημιουργεί αυτή τη φορά και τον Βέρμπιτς με κεφαλιά να αστοχεί.

Λίγο πριν τη μία ώρα αγώνα, ένα φάουλ που δόθηκε πάνω στον Σένκεφελντ και δεν έγινε ποτέ, έφερε… έκρηξη στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Ολλανδός είδε την κίτρινη κάρτα, ο Γιοβάνοβιτς εκνευρίστηκε που δεν το συνηθίζει, ενώ αποβλήθηκε ο Παπαδημητρίου.

Στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Μπρινιόλι είπε «όχι» στον Μωραϊτη, διώχνοντας τον κίνδυνο. Δύο λεπτά μετά, ο Μλαντένοβιτς έκανε τη σέντρα και ο Σπόραρ με κεφαλιά είδε τον Σιαμπάνη να μπλοκάρει.

Σουτ του Μπερνάρ κόντραρε κι έφυγε κόρνερ και στη συνέχεια κεφαλιά του Βέρμπιτς δεν ανησύχησε τον Σιαμπάνη, όλα αυτά στο 66’. Τελικά το γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός και κυρίως ο Βέρμπιτς, ήρθε στο 74’. Ο Κώτσιρας έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα, με τον Σλοβένο να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα για το 3-0.

Ο Μπρινιόλι στο 85’ δεν έδιωξε σωστά και ο Μωραϊτης σούταρε στα σώματα χάνοντας την ευκαιρία. Δύο λεπτά μετά ο Αράο σούταρε τεχνικά, με τον Σιαμπάνη να μπλοκάρει. Το ματς «έσβησε» κάπως έτσι, με τον Παναθηναϊκό να νικά άνετα και συγχρόνως να μένει «φρέσκος» ενόψει Μπράγκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ