ΣΠΟΡ

Λουίς Ρουβιάλες: Απεργία πείνας ξεκίνησε η μητέρα του προέδρου της ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Λουίς Ρουβιάλες: Απεργία πείνας ξεκίνησε η μητέρα του προέδρου της ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου
O Λούις Ρουβιάλες AP Photo/Manu Fernandez, File

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο Λουίς Ρουβιάλες της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου RFEF και το φιλί που έσωσε σε Ισπανίδα παίκτρια ποδοσφαίρου.

Η Άνχελες Μπεχάρ αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά που έχει προκληθεί γύρω από τον γιο της μετά το μη συναινετικό φιλί στη Τζένι Ερμόσο και την προσωρινή αναστολή των καθηκόντων του στην ισπανική ομοσπονδία από τη FIFA.

Τα ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως το πρωί της Δευτέρας (28/8) κλειδώθηκε στην εκκλησία της πόλης της Μοτρίλ και ξεκίνησε απεργία πείνας μέχρι «να λήξει ο ο απάνθρωπος πόλεμος που κάνουν στον γιο μου για κάτι που δεν του αξίζει».

Η Μπεχάρ ανήγγειλε ότι η απεργία της ισχύει επ΄ αόριστον, μέρα και νύχτα μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη στον γιο της, ζητώντας μάλιστα από την Τζένι Ερμόσο να πει την αλήθεια και να επιστρέψει στην αρχική εκδοχή που παρουσίασε μετά το περιστατικό στον τελικό του Μουντιάλ γυναικών.

Συνεδριάζει εκτάκτως η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

Στις 5 μ.μ. θα γίνει σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου RFEF (Real Federación Española de Fútbol) με ένα και μοναδικό θέμα : την επικύρωση της προεδρίας της ομοσπονδίας από τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο Πέδρο Ρότσα Χούνκο μετά την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA να αναστείλει προσωρινά για 90 ημέρες τον Λουίς Ρουβιάλες από «όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του TAD (Αθλητικό Διοικητικό Δικαστήριο)που θα αποφασίσει αν θα προχωρήσουν οι μηνύσεις που υποβάλει το CSD (Εθνικό Αθλητικό Συμβούλιο).

Στην περίπτωση που το TAD αποδεχτεί τις μηνύσεις τότε ο Ρουβιάλες εντιμετωπίζει καταρχάς,πρόστιμο από 3.000 έως 30.000 ευρώ, παύση από δύο έως 15 χρόνια και οριστική απομάκρυνση από την θέση του, ενώ η Ισπανία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί και να μην παίρνει μέρος σε διεθνείς αγώνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ